Lägenheten och medlemmens ansvar

Ventilation i lägenheten
Vi har självdrag i fastigheten vilket innebär att det inte är tillåtet att installera en köksfläkt med direkt utsug – detta då ventilationen blir sämre och schakten ej är täta. Det är tillåtet att installera en kolfilterfläkt som inte ansluts till fastigehetens ventilation. Det är inte heller tillåtet att på annat sätt täcka över eller hindra ventilationen genom exempelvis installation av elektroniska fläktar i badrummet eller byggnation av skåp som täcker ventilerna. 

Filter
Nya filter till ventilationsdonen lämnades ut under år 2021. Vartannat år därefter kommer styrelsen lämna ut nya filter till de ventilationsdon som finns i lägenheterna (under element vid vardagsrum och/eller sovrum beroende på storlek på lägenhet). Det är vardera bostadsrättsinnehavares ansvar att själva byta ut dessa filter för att på så sätt få optimalt luftflöde och kvalitet.  


Element och värme
Värmen i huset och således lägenheterna styrs av temperaturen utomhus. Av den anledningen kan det ibland ta ett tag för värmen att komma igång i hustet när vi närmar oss kallare årstider. Detta beror på att utomhus temperaturen i övergångsperioden ofta kan skifta mycket mellan dygnen. Ge det därför ett par dagar av lägre utomhustemperaturer innan du felanmäler dina element. Kommer värmen fortfarande inte igång, vänligen meddela styrelsen på brf.fladern@tutanota.com.