Cykelrensning i tre etapper under 2020

11 mars 2020 HSB Brf Högaholm har inlett ett samarbete med föreningen Malmö Återcyklar för rensning av cyklar under 2020.

Ni kan läsa mer om föreningen här: https://www.facebook.com/malmoatercyklar

Cykelrensning kommer ske i föreningen såväl utomhus som inomhus i källargångar och cykelutrymmen i tre etapper under 2020.

Det är Malmö Återcyklar som själva kommer märka upp cyklarna med markeringsband och sedan forsla bort cyklar som har banden kvar vid utsatt datum.

Samtliga cyklar som forslas bort kommer registreras i en lista vilken kontrolleras gentemot polisens register för stöldanmälda cyklar.

Om en cykel rensats bort av misstag (om bandet varit kvar vid rensningsdatumet) kommer Malmö Återcyklar ta ut en avgift på 250 kr för att administrera återlämningen av cykeln. Kontaktuppgifter kommer framgå av anslag som delas ut i samtliga postboxar. Anslaget finns även på denna sida för nerladdning.

Etapp 1 (blå): Balladgatan (samtliga adresser) börjar den 1 april 2020 genom uppmärkning. Bortforsling av cyklar som har markeringsbanden kvar den 22 april.

Etapp 2 (orange): Serenadgatan (norr om Serenadgatans besöksparkering) börjar den 22 april genom uppmärkning. Bortforsling av cyklar som har markeringsbanden kvar den 13 maj.

Etapp 3 (lila): Serenadgatan (söder om Serenadgatans besöksparkering) börjar den 13 maj genom uppmärkning. Bortforsling av cyklar som har markeringsbanden kvar den 3 juni.