Åtgärder med anledning av COVID-19 (Corona)

17 mars 2020 Med anledning av den rådande situationen i omvärlden samt i Sverige införs en rad förändringar i HSB Brf Högaholm som börjar gälla direkt den 17 mars. Dessa förändringar gäller preliminärt till den 2 maj, vartefter ett nytt beslut kommer tas om eventuell förlängning.

Fastighetskontoret kommer att hålla stängt under öppettiderna

Beslutet gäller ordinarie öppettider måndag kl. 10-12, onsdag kl. 15-18 samt fredag kl. 10-12.

Allt som utförts vid besök på fastighetskontoret kommer skötas istället på telefon, e-post, via information på denna hemsida, samt brev. Behöver du exempelvis en ny tagg eller ett gymkort kan detta skötas genom att du får det i ett brev i din postbox efter överenskommelse.

Tel: 010-442 30 00

E-post: hogaholm.forvaltningmalmo@hsb.se

Webb (inloggning Mitt HSB): https://www.hsb.se/malmo

Webb (felanmälan via formulär): https://www.hsb.se/malmo/felanmalan

Begränsningar för föreningens personal från HSB Malmö samt egna anställda 

För att förhindra smitt- och spridningsrisk i samhället har HSB Malmö bestämt att alla anställda ska arbeta hemifrån om möjligt. Inga anställda ska delta på några fysiska möten som arrangeras av bostadsrättsföreningar. 

Vid hembesök ska kunden/bostadsrättshavaren kontaktas och kontrollfrågor ställas; är personen frisk och/eller nyligen återvänt frän en utlandsresa. Om svaret är ja på någon av frågorna ska besöket avbokas.

För föreningens egna anställda gäller att försiktighet och sunt förnuft ska iakttas gällande smitt- och spridningsrisk, i synnerhet vid hembesök eller kontakt med riskgrupper.

Om det blir nödvändigt kommer en prioritering av arbetsuppgifter ske vilket innebär att icke-akuta åtgärder kan komma att ta längre tid. 

Ytterligare begränsningar kan införas om behovet uppstår

I många länder i Sveriges omgivning har kraftiga restriktioner införts för att förhindra smittspridning. Om svenska myndigheter rekommenderar eller befaller liknande restriktioner kan det även komma att påverka hur HSB Brf Högaholm måste agera.

Exempel på åtgärder som då kan komma att genomföras är att gym, fritids- och festlokalen stängs. 

Mer information om COVID-19 (Corona) finns på länkarna nedan

1177 Vårdguiden

https://www.1177.se/sjukdomar--besvar/infektioner/ovanliga-infektioner/covid-19-coronavirus/

Folkhälsomyndigheten frågor och svar

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Om du behöver ringa för att få mer information om COVID-19

Använd dig då i första hand av telefonnumret 113 13 som är Sverige nationella informationsnummer vid kriser och allvarliga händelser.