Odlingsgruppen

Vill du odla i en Brf Pukan-pallkrage?

Just nu är alla odlingsplatser uppbokade men intresseanmälningar tas emot, se nedan!

Styrelsen har godkänt odlingsgruppens förslag att köpa in och iordningsställa tio pallkragar. Vi är glada för att kunna erbjuda tio lägenheter en pallkrage var att odla i. 

De tio pallkragarna för odling av kryddor, grönsaker och blommor, som står på gårdarna 40-42 och 42-44, är uppskattade av de hushållen som odlar där. Där växer det ringblommor, squash, tomater, grönkål, kronärtskocka, gräslök och många andra växter. 

Varje hushåll får odla sin pallkrage i två år innan nästa person på anmälningslistan får ta över. Det är kostnadsfritt att odla och man förbinder sig till att sköta om sin pallkrage den period man har den.

Är du nyfiken på att odla i en pallkrage så hör av dig med namn, epostadress och trappuppgång till Brf Pukans odlingsgrupp pukanodling@gmail.com för att stå på kölistan. När du anmält dig får du ett bekräftelsemail. Bytet till nya odlare sker under mars 2023 och det är först till kvarn.

Om flera än tio hushåll anmäler sig, kommer övriga att ställas i kö. Odlingstiden kommer att begränsas till max två år, för att ge flera möjlighet att odla.

De som anmäler intresse kommer att bli kontaktade och inbjudna till ett informations- och uppstartsmöte under våren.