Fönsterbyte Gröna Huset Brf Hägern

06 april 2016

Till boende på Västra Varvsgatan 20A-B

Fönstren i gröna huset är i dåligt skick och behöver åtgärdas. Bostadsrättsföreningen har därför beslutat genomföra byte av samtliga fönster. Under vintern har vi tagit in anbud från ett antal aktörer och slutligen antagit Fönsterspecialisten i Norrland AB som entreprenör för fönsterbytet.

I lägenheter med fönster mot Västra Varvsgatan kommer ett speciellt ljuddämpande glas att monteras för att minska buller. Övriga fönster på mindre utsatta fasader kommer även de att få en avsevärd förbättring jämfört med idag. Samtliga fönster kommer att vara utrustade med fabriksmonterade persienner och ett speciellt vädringsläge. Dessutom kommer de nya fönstrens isolerande egenskaper att bidra minskad energiåtgång samt ökad värmekomfort i lägenheterna.

Arbetet kommer att påbörjas under april och beräknas vara färdigt före 1 september med semesteruppehåll i juli. Arbetsplatsen kommer att bemannas av personal från Bohlins Bygg AB i Älvsbyn som sköter monteringen.

Utförligare information om när arbetet kommer att ske i er lägenhet och vilka förberedelser som förväntas av er kommer vid ett senare tillfälle. Vi vill samtidigt passa på att understryka vikten av att respektive lägenhetsinnehavare hjälper till med att ta bort gardiner och flyttar möbler enligt entreprenörens instruktioner eftersom det annars kommer att medföra ökade kostnader samt förseningar av arbetet.

Brf Hägern