Solpaneler till Gröna huset

07 maj 2021 Brf Styrelsen har på det senaste styrelsemötet tagit ett beslut, om solpaneler till Gröna husets tak. Lite om taket i Gröna huset och nya avfallssystemet.

 

Solpaneler.
På det sista mötet har den nuvarande avgående styrelsen tagit ett beslut, om att installera solpaneler på Gröna husets tak, i samband med att taket byggs om i sommar.

Detta beslut blev av att vid ett tidigare styrelsemötet initierades frågan av ordförande, om att ha solpaneler på taket till Gröna huset, när det fanns fördelar med att göra det samtidigt.

Det är HSB som står för projekteringen av solpanelerna och har räknat att det är mycket god ekonomi att ha solpaneler, när all ström som alstras av solenergi förbrukas också i Gröna huset. Beräknat energi för 297 paneler blir 99 390 kWh/ år. Med en beräknad pay off tid på ca 15 år. Solpanelerna placeras på den södra sidan av huset och vinklas något så att de får bästa förutsättningar för solpaneler.

Taket till Gröna huset.
Någon entreprenör för att bygga taket  är inte ännu utsedd, men planeringen är att senast i sept 2021 ska taket vara på plats.

Avfallshantering.
Avfallshantering system har också styrelsen på sista mötet beslutat om entreprenör, som kommer att gräva ned avfallskärl på tre olika ställen  i Varvet-Hägerns område. Entreprenören är utsedd och ska ska börja bygga dessa när tjälen har gått ur jorden.

Placering av avfallsbehållarna, se bifogat ritning.

2021-05-07
Styrelsen/sn

 

  • Karta-Avfallsbehållarnas placering
    Karta-Avfallsbehållarnas placering