Glad Påsk Hälsning och lite information

06 april 2023

Styrelsen vill börja med att önska dig och de dina en riktigt Glad Påsk!

Lite smått och gott som kan vara bra att känna till:

 

Våren stundar

Vi har börjat köra bort snö till tippen så att vi skall slippa ta på oss flytvästar när all snö smälter och har svårt att hitta ner i brunnar.

Riksbyggen, vår fastighetsförvaltare har tappat mycket personal under det senaste halvåret.
Vi hjälper till att introducera ny personal så att vi skall få så bra fastighetsservice som vi bara kan.
Vi önskar samtidigt deras nya medarbetare välkommen att jobba i våra fastigheter, det finns mycket att göra.

Gröna huset, Västra Varvsgatan 20A & 20B
Fasadarbetena går mycket bra. Byggställningen flyttas under de närmaste dagarna över till sidan mot Oleary's.
Ny ytterbelysning, likadan som på den södra sidan har monterats mot Oleary's. 
Ny energisnål, rörelsestyrd innerbelysning i trapphus och korridorer kommer inom kort att monteras. Med det kommer vi spara ca 50 000 kWh/år. Investeringen är återbetald på ca 2,5 år förutom att inneklimatet blir mycket bättre.
Dörrautomatik planerar vi skall monteras på källardörrar.
När vi sedan under maj månad får våra efterlängtade solfångare monterade på yttertaket, så känns det som att vi har ett fint och nästan nytt hus.

Garaget
Arbetet med att montera fast, brandtäta, justera och uppdatera dörrautomatiken på ståldörrarna mot korridorer i röda husen har tyvärr tagit mycket längre till än avsett, pga. sjukdom hos projektledare och entreprenörer. Men jobbet fortskrider.
Dörrmattorna skall ligga på garagesidan, för att möjliggöra att vi torkar av oss så mycket grus som mjöligt, så att inte grus hamnar vid tröskeln och försvårar stängning. Dessa dörrar är brandcellsdörrar och skall vara stängda.
Åtgärder i det fd. soprummet är sedan länge beställda. Vi ser fram emot att skapa en ny gångpassage för alla som går eller cyklar till och från stan via denna väg. Det blir ny belysning, uppmålat och dörrautomatik även på denna dörr.

Ventilationen i garaget
Har sedan länge uppnått sin tekniska livslängd. Den saknar energiåtervinning och är i mycket dåligt skick samt är en väldigt stor energislukare för vår förening. Den skapar också problem med stängning av korridordörrarna. Den liksom gårdsbjälklaget/taket i garaget ligger högt upp i prioritet i vår gedigna underhållsplan. Tyvärr så är det mycket dyra åtgärder, uppskattningsvis mellan 5 - 8 Mkr.

OVK (Obligatorisk ventilationsbesiktning) besiktning
Skall göras vart 3.e år i gröna huset och vart 6:e år i röda husen. Tyvärr så sammanfaller detta och skall göras i år.
Ordföranden påtalade till Riksbyggen redan i juni 2022 att planera för detta. Efter att ha fått in offerter på detta så har styrelsen beslutat vilken entreprenör som skall få jobbet och även beställd det. Tidplan kommer. 

Våra skyddsrum
Är besiktade. Besiktningsanmärkningar är beställda att åtgärdas. Tidplan kommer.

Relining (en typ av åtgärd för att förlänga livslängden) av avlopp Residensgatan 4 & 6
Styrelsen har tyvärr varit tvungen att pausa detta väldigt stora projekt. Vi jagar på för att få detta igångsatt och återkommer så snart vi vet med mera information, när igångsättning kan ske. Tänk entreprenör är tillfrågad om att även åtgärda Västra Varvsgatan 22 & 24.

Föreningslokalen
Nuvarande styrelse önskar att Alla våra faciliteter skall nyttjas så mycket och så bra som möjligt.
Av den anledningen så har vi sett över bokningsfunktionen för lokalen.
Det har framkommit önskemål om att åter få möjlighet att hålla typ återkommande "Seniorträffar" och föreläsningar med gemensamt fika. Styrelsen är mycket positivt till denna typ av arrangemang, då det på ett fint sätt ökar vår trivsel, gemenskap och engagemang samt minskar ensamhet. Föreningen kommer att stå för fikat. Vi söker nu någon/några som vill ta på sig att ansvara för dessa arrangemang.
Vid intresse, frågor vänligen meila info.hagern@gmail.com alternativ sått meddelande i vår brevlåda på gaveln Västra Varvsgatan 22E.

Ny/nya ansvarig till vårt fina Gym, källaren Västra Varvsgatan 6A.
Tyvärr så har nuvarande mycket engagerade och duktiga ansvarig, Lars Hallberg 6B, Kjell Lindström 6B och Nisse Nilsson 6C, sagt upp sig från och med 1 maj. Detta efter att på ett utomordentligt fint sätt byggt upp och skött vår Gym i 4 år.
Vi tackar dom med stående ovationer för deras fina arbete!
Lokalvården är sedan en tid beställd av Riksbyggen och sköts nu av RentAv. 
Vi söker nu någon/några som vill ta på sig att ansvara för vårt gym.
Vid intresse, frågor vänligen meila  info.hagern@gmail.com alternativ sått meddelande i vår brevlåda på gaveln Västra Varvsgatan 22E

Kontor/rum Residensgatan 4E
Tyvärr så har Radion sagt upp sin förhyrning av 2 st rum att gälla fom 1 nov.
Är det någon som behöver hyra rum för tex kontor så är det nu möjligt?
Vid intresse, frågor vänligen meila info.hagern@gmail.com alternativ sätt meddelande i vår brevlåda på gaveln Västra Varvsgatan 22E

Fixargruppen
Träffas tisdagar (ej den 11 april) kl 9 - 11:30 i Föreningslokalen. Vi är i dagsläget ca 25 tjejer och killar som träffas, umgås och jobbar med diverse av föreningens göromål under förnämlig ledning av Runo Öström 22B & Ulf Lindström (extern). Vi välkomnar fler som vill hjälpa till att på alla sätt göra det fint i vår förening. Förningen bjuder på fika.
Uppskattningsvis så sparar Föreningen ca 600 000 kr/år på deras idoga arbete bara i arbetskostnader.
Styrelsen tackar gruppen med stående ovationer för deras fina arbete!

Planerar föreningens Årsstämma till den 30 maj, mellan kl 18 - 20:00
Förhandsinformation kommer här. Vår förening får inte boka eller nyttja Regionhusets, sessionssal detta datum, pga personalbrist, tyvärr. Det kommer att bli förbjudet för alla utomstående att nyttja den lokalen inom kort. Vi får ej heller nyttja kommunens sessionssal.
Vi letar vidare för att få tag på så bra och praktisk lokal som möjligt till vårt möte. Mer info och kallelse kommer.

Soliga Hälsningar
Styrelsen BRF Varvet Hägern