Husdjur och fimpar

10 augusti 2013 Det finns flera exempel på att främmande katter går in i öppna balkongdörrar på bottenvåningarna. Ingen boende i vårt område skall någonsin behöva värja sig för främmande katter i sitt eget hem. Om det är katter från andra områden, är det lite svårhanterat. Men om katterna kommer från lägenheter inom vårt område, kräver vi omedelbara åtgärder och fullt ansvarstagande av Er kattägare. Dessutom syns katter i anslutning till barnens lekplats, företrädesvis då i sanden där de gör sina behov. Detta är en miljö och hälsofråga som vi måste ta tag i omgående! För mer information om Luleå kommuns regler gällande Katter (och hundar) så klicka här eller på länken till höger.

Här följer ett utdrag ur blivande ordnings och trivselregler inom området.

  • ”Alla” ägare av husdjur (hundar och katter) skall hålla dessa kopplade, både inomhus (trapphus och övriga allmänna utrymmen) och utomhus. Ägarna måste respektera att vi har boende (både vuxna och barn) som av olika skäl inte vill träffa eller konfronteras med deras hundar eller katter.
  • Eftersom barnen gärna leker på våra gräsytor, skall dessa undvikas med Era husdjur. Därför vill vi inte att ni rastar Era hundar/katter på dessa ytor.
  • Det inträffar då och då att främmande katter hoppar in på balkonger och kommer in i lägenheter vilket är ett problem. För boende med katter, gäller därför ovanstående regler. Då förhindrar vi dessutom att katterna gör sina behov i sanden vid barnens lekplatser.

Om allt detta fungerar, kommer ”alla” att mötas av ömsesidig respekt!

Fimpar och annat skräp.
Vicevärden har fått klagomål om att många rökare slänger fimpar både utanför portarna, men även från balkongerna. Tyvärr är det inte bara fimpar som kastas ut. Vi önskar naturligtvis att alla boende, både delägare och hyresgäster visar ömsesidig respekt och tar rätt på sina fimpar och annat skräp. Det blir trevligare så för oss alla.
Om vi ska bli Luleås bästa bostadsområde och förening, måste vi alla hjälpas åt i den riktningen!

Tack på förhand!

Styrelsen
Brf Varvet-Hägern