Nu är det gjort!

20 januari 2014 I kväll måndag, är en del i föreningens systematiska brandskyddsarbete avklarad. En stor eloge till alla Er boende, Ni har visat att Ni tagit uppgiften på största allvar och att brandsäkerhet står högt på Eran priolista. Det fanns inte mycket att hämta, vare sig i trapphus eller på garageplatser. Vill också rikta ett stort tack till alla Er som hjälpte till i kväll. Genom Ert ovärderliga engagemang, har även Ni visat att detta med brandsäkerhet är viktigt. Tack ska ni ha! Nu återstår några andra delar i åtgärdspaketet, när dessa är klara kan vi med gott samvete skriva under intyget och skicka det till brandmyndigheten.

De grejor vi tagit reda på finns i tryggt förvar i vårt förråd intill tvätthallarna. De mesta ligger i numrerade plastsäckar (lägenhetsnummer/garageplatsnummer). Vi slänger inte bort någonting, vi sparar allt i 3 månader. Det betyder att ni kan kontakta någon av oss i styrelsen eller Vicevärden, om det är så att ni vill ta rätt på någonting. Vi kommer även att påminna om när de tre månaderna är ute. Därefter ser vi till att kvarvarande materiel tranporteras till och sorteras vid miljöstationerna på Kronan.


Vi kommer nu efterhand, att påbörja uppbyggnaden av riktlinjer för hur föreningens fortsatta brandskyddsarbete skall genomföras. Vi ser framför oss fortsatta kontroller, utarbetande av instruktioner och checklistor, översyn och kontroll av brandskyddsutrustning, skyltning, information och i viss mån utbildning.


Vi har ännu inte hittat någon som är villig att ta på sig föreningens brandskyddsansvar, sökandet fortsätter, ni får komma med förslag!


På förekommen anledning vill vi passa på att göra alla uppmärksamma på att det råder RÖKFÖRBUD I GARAGET SAMT I ALLA ANDRA GEMENSAMMA UTRYMMEN I FASTIGHETERNA. Något att tänka på med tanke på det bränsleläckage vi hade i garaget för ett par veckor sedan. Den gången gick det bra!


Än en gång, tack för Ert engagemang i brandskyddsarbetet!

 

Mvh
Styrelsen Brf Varvet-Hägern