Styrelseinformation

16 april 2014 Vi har tappat lite tempo när det gäller informationen, men här kommer några punkter från de senaste mötena.

Störningsjour
För att undanröja eventuella missförstånd, vill vi informera om att Störningsjourens kostnader för utryckning, debiteras den/de boende som har orsakat störningen.


Undercentralen (UC)

Som alla vet är UC utbytt. Efter bytet har det varit en del störningar både med varmvattnet och med värmen, vi ber om överseende med det och hoppas att den nya utrustningen på sikt ska effektivisera värmeförsörjningen och samtidigt sänka våra uppvärmningskostnader.
Just nu pågår intrimning av den nya enheten.


Taggläsare vid gaveldörren på 6: an.
De enda dörrar som ur säkerhetssynpunkt skall vara öppna på dagtid, är entrédörrarna i röda husen. I dagsläget är även gaveldörren i 6: an öppen under dagtid. Det innebär att vem som helst/utomstående kan ta sig ända in i garaget och vidare in i övriga husens källarutrymmen. Så vill vi inte ha det. Vi kommer därför att stänga gaveldörren på 6: an, och utrusta den med taggläsare. När installationen är färdig, kommer alla boende i 6: an och Forskningsföreningen, att ha access till dörren med sina taggar.


Nya tvättmaskiner
Som ni har sett i tidigare meddelande, har vi efter omtag i frågan om ersättning av de trasiga stora tvättmaskinerna, beslutat att vi ska byta ut/ersätta dessa. Maskinerna som anskaffas är inga ”mattmaskiner”, den korrekta benämningen är ”stora tvättmaskiner”.


Föreningslokalen
Föreningslokalen är ännu inte färdig. Det har bland annat inneburit att vi inte kunnat genomföra de öppet hus kvällar som vi hade planerat. Öppet hus kvällar med frågestunder, informations utbyte, samvaro, fika mm. Ett stort avbräck som vi hoppas få ordning på i närtid.


Dörrbyte V.Varvsgatan 20 B
Dörren är levererad, nu väntar installationen. Äntligen säg, det känns bra att vi snart har en fungerande dörr/port i 20 B.


Parkering Varvet-Hägern

Vi känner att det är läge för en liten påminnelse om våra parkeringsrutiner, mest för att Ni inte ska ställa bilen på fel ställe/parkering.
•På boendeparkeringen parkerar boende med sina egna bilar (bilar med hemvist/adress i föreningen)
•På besöksparkeringen parkerar besökare, boende som har sin tjänstebil, hyrbil eller lånebil.
•Parkeringstiden är 24 tim. Därefter måste bilen flyttas.
•Parkeringstillstånd (inplastat eller e-parkering) erfordras alltid på våra parkeringar. Tillstånden legitimerar inte parkering inne på gårdarna eller någon annanstans.
•Inom hela bostadsområdet är parkering tillåten endast på parkeringsplatserna.
•Eftersom vi har ont om parkeringsplatser, vädjar vi till Er som har garageplats, att ställa Er bil där.


Städning utomhus

Tanken är att vi tillsammans ska städa våra gårdar. Vi vet att många bara sitter och väntar på klartecken. Vi återkommer inom kort med information/kallelse till förberedande möte där vi tillsammans drar upp riktlinjerna för hur vi ska snygga till på området. Självklart fikar vi och kanske grillar en korv medan vi städar. Vi skaffar krattor/räfsor och sopsäckar.


Damm i garaget
Som ni såg hade inte den stora garage städningen så stor effekt. Det blev rent, men ganska snart efter spolning/städning kom dammet tillbaks. Västra Varvsgatan är ju som bekant det stora problemet. Vi får nog dras med dammet ända tills det torkar upp ordentligt och kommunen lägger på den provisoriska beläggningen som de har lovat att göra.
För att mildra det värsta dammet, kommer vi att köra med en liten skurmaskin i garaget lite då och då. När golvbrunnarna är/blir renspolade, kan vi spola golven igen.

Det var allt för den här gången.


Nu vill vi passa på att önska Er alla en riktigt fin och Glad Påsk!

 

Hälsningar Styrelsen
Brf Varvet-Hägern