Styrelsen informerar, 140505

10 maj 2014 Vi har inte så många nya punkter att informera om, de senaste mötena har handlat mest om formalia.

Markiser
Efter inkomna frågor från medlemmar angående uppsättning av markiser, har vi diskuterat frågan och tagit ett enhetsbeslut som gäller från och med nu.


Det är ok att sätta upp markis på sin balkong. När det gäller färg, har vi fastställt att markiser som nymonteras eller ersätts, skall vara enfärgade. Röd på de röda husen, grön på gröna huset. Samma princip gäller även för/vid uppsättning av insynsskydd.


Nya P-tillstånd

Parkeringstillstånd har tappats bort/försvunnit. Föreningen har därför köpt in ett antal nya P-tillstånd. Nya ersättningstillstånd kan kvitteras ut hos Vicevärden, mot en avgift av 200 kr. De nya tillstånden har blå färg.


Nya tvättmaskinerna

De nya stora tvättmaskinerna till 4: an och 6: an är beställda. Maskinerna bör vara på plats och installerade om en till två veckor.


Garagebelysning

Föreningen har beslutat om anskaffning av ny belysning i garaget. En ändamålsenlig och energisnål belysning som innebär en betydande sänkning av kostnaderna. Gjorda beräkningar visar att investeringskostnaden är intjänad på 4 år.


Grillning
Nu nalkas den tid på året när många av oss vill grilla några fina köttbitar eller någonting annat gott att njuta av. Av miljöskäl, brandrisk och hänsyn till grannarna vill vi påminna om att man inte får grilla på balkong eller direkt utanför husfasaderna. Vi har en utomordentligt fin grillplats, vi hoppas att alla boende använder den.
Smaklig måltid och tack för Ert hänsynstagande!


Byggskräp/sopor

På förekommen anledning vill vi påminna om att varje lägenhetsinnehavare är ansvarig för bortförsel av byggskräp. Skräp innanför och utanför portar, skall fraktas bort dagligen. Våra besökare skall inte behöva mötas av sopsäckar och bråte i anslutning till entréerna.

MC-platser i garaget
Eftersom ordinarie garageplatser upplåts endast för boendes personbilar, har vi modifierat några garageplatser till MC-platser. Det är platser som är en aning otillgängliga för bilar, och som då lämpar sig bättre som MC-platser. Av totalt 12 tillgängliga MC-platser (6 bilplatser), har vi i dagsläget hyrt ut 8 platser. Ni som har behov av MC-plats, kontakta Vicevärden!


Garageplatser
För tillfället har vi lediga garageplatser. Passa på och hyr en plats, kontakta Vicevärden.


Föreningsstämma

Nu på måndag kl. 19:00 i Landstingshuset, går föreningsstämman av stapeln. Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

Allt för denna gång!

Hälsningar
Styrelsen