Vatten i garaget

04 juni 2017 I helgen har vi haft och har fortfarande problem med våra pumpar i pumpgroparna i garaget.

Pumparna har fungerat till och från under helgen och står nu helt still, vilket har medfört att våra pumpgropar blivit överfyllda och tryckt upp avloppsvatten i garaget. Pumparna går inte att starta igen innan groparna blivit tömda och Bravida är på väg nu under söndag kväll med slambilen för att tömma dem.

Uppdatering söndag den 4 maj kl. 22:00
Nu är två tankbilar på plats och kommer tömma groparna, fortsatt arbete med att få igång pumparna kommer ske under morgondagen då nivåerna har sjunkit till normalläge igen.

Uppdatering måndag den 5 maj kl. 07:30
Tömning av groparna är utförd och vid de brunnar där det hade blivit vattenansamlingar har det i stort sett torkat upp. Felet med pumparna är ännu inte åtgärdade, därför står lampan fortfarande och varnar vid pumpgroparna. Men nu när groparna är tömda kan felsökandet av pumparna påbörjas och vi hoppas på att det åtgärdas innan flödet hinner stiga för mycket igen.

Uppdatering måndag den 5 maj kl. 08:00
Tank- och slambilen är åter på plats och fortsätter tömma pumpgroparna. Tömningen pågick till ca 03:00 i natt och fortsätter nu under dagen tills man nått de nivåer som krävs för att komma åt pumparna.

Uppdatering måndag den 5 maj kl. 16:30
En pump är nu i drift och slambilen har kunnat lämna området. Det kommer räcka med en pump till efter helgen. Fr.o.m. onsdag fortsätter arbetet med att få igång även den andra pumpen.


Till nyhetslistan