Garageplatser, nya villkor

05 juni 2023
page1image15194000 page1image15194416

2023-05-31

Villkor för uthyrning av garageplatser i Brf Vesslan

Om styrelsen beslutar att ändra något av villkoren nedan så finner ni alltid en uppdaterad och aktuell version i ”Mitt HSB” och på Brf Vesslans hemsida.

1 . Alla lägenheter är garanterade en garageplats efter en kortare väntetid.
. I mån av plats kan lägenhetsinnehavare få hyra ytterligare garageplatser, vilket

innebär att en boende kan ha flera garageplatser.

. Finns det tomma garageplatser då samtliga lägenhetsinnehavare fått de antal garageplatser de önskar så hyrs platsen ut externt. Lägenhetsinnehavare går alltid före extern hyresgäst oavsett antal platser lägenhetsinnehavaren har.

. Uppstår behov av garageplats för nyinflyttad eller för någon lägenhetsinnehavare som köper bil och behöver en plats, då sägs innehavare av garageplats upp i följande ordning: a) Extern, b) de med flest platser c) de med två platser. Finns det flera i de olika kategorierna sägs den med den kortaste hyrestiden upp först.

5. Önskar någon som har en plats yttrligare en plats, sägs extern plats upp först, därefter sägs de med flest platser upp. Den som har flest platser sägs alltid upp till förmån för den som har färre platser och som önskar ytterligare plats. Den som har den kortaste hyrtiden i de olika kategorierna sägs upp före den med längre tid.

6. Platserna 51-55 och 104 är laddplatser (gamla laddplatserna). Detsamma gäller platserna 56-63 och 66-77 (nya laddplatserna). Om dessa platser hyrs till el/hybridbilsägare ska de debiteras en högre avgift än för platser utan laddmöjligheter. De nya laddplatserna som har en högre kapacitet än de gamla debiteras en högre avgift än de gamla platserna. Separat el-mätning görs och debiteras innehavaren av platsen. Platserna kan hyras ut som vanliga platser till samma avgift som platser utan laddmöjligheter om det inte behövs för el/hybridbilar. Dock ska innehavaren som hyr laddplats som vanlig plats byta till annan plats om någon annan har behov av laddplats.

7. Uppsägningstiden för samtliga garageplatser är en månad.
8. 
Garageplatserna ska hållas rena och snygga, det åligger innehavaren att sanera

vid oljeläckage eller liknande.
9. Garaget är inget förråd, där får inte förvaras annat än fordon och cyklar.

page2image15024752 page2image15030160

2023-05-31

Vi får anmärkningar vid kontroll av brandskyddsmyndigheterna om där förvaras annat än fordon.

10. Hyr man en plats med laddmöjligheter och har el/laddhybridbil ska man meddela HSB om man avyttrar sin el/hybridbil och därför inte längre har behov av laddplats. Finns det någon annan medlem som då har behov av laddplatsen för el/hybridbil får den som inte längre har behov av laddmöjligheter flytta till plats utan laddmöjligheter.

11. Garageplats ska nyttjas av medlem/boende i bostadsrättsföreningen som äger eller disponerar personbilsregistrerat fordon (egen bil, hyrbil, tjänste- eller företagsbil). Undantag görs om föreningen hyr ut garageplats externt, dvs till någon som inte vare sig bor eller är medlem i föreningen.

Medlem/boende får tillfälligtvis låna plats som tillfälligt står tom för att nyttjas av gäster till den som lånar platsen, tiden maximeras till 3 veckor åt gången.

12. Fordonet ska vara i drift, dvs registrerat, skattat, besiktat och försäkrat
13. Laddning av elbil får ej ske annat än i av föreningen monterad och godkänd

laddbox.

14. Hyresgästen förbinder sig att omgående säga upp p-plats/garage om personbilsregistrerat fordon inte längre disponeras enligt ovan

15. Föreningen kan vid misskötsamhet komma att säga upp hyresgästen till omedelbar avflyttning

16. From 2023 kan höjning av månadshyran komma att ske årligen med 5%.