Information om taggar och fjärrkontroller

17 januari 2017 Webb-sidorna med information om bokningar och fjärrkontroller har uppdaterats.

Se sidorna Bokning och Garage och fjärrkontroll. Meddela mig (webb-redaktören) om något blivit fel, otydligt eller om något saknas. Använd gärna Förslagslådan.

Ni som inte hämtade ut era taggar och fjärrkontroller på informationsmötet måndagen 16:e januari behöver hämta ut dem på HSB, Smedjegatan 9.

App för bokning

App:en för bokning med smartphone/surfbräda fungerar inte ännu på grund av något fel någonstans. Norrbottens Larm räknar med att fixa detta under veckan. Apparna kan hämtas från hem från Apple App store för iOS (iPhone, iPad) respektive från Google Play för Android smartphones och surfbrädor. Sök efter "Electrolux Vision Mobile" i respektive App-butik.

Instruktionerna för App:en

Jag tycker att instruktionerna för hur man använder App:en för bokningar är något otydlig (i alla fall tyckte jag det när jag läste den första gången). För att använda Appen första gången så behöver man först logga in på webben på datorn på normalt vis för att få upp QR-koden (se instruktionerna). Sedan startar man App:en på mobilen och använder kameran för att skanna in QR-koden som visas på datorns skärm. När man gör detta så sparas login-information så att man inte behöver göra detta på nytt. Dock, om man byter telefon eller raderar/ominstallerar en gammal telefon så får man räkna med att göra detta på nytt.

Om man använder flera telefoner eller både telefon och surfplatta så får man räkna med att göra detta en gång per enhet.

Fjärrkontrollerna för garageportarna

Dessa har programmerats manuellt, både själva kontrollen och i kontrollsystemet, med det 9-siffriga nummer som står på baksidan av asken. Eftersom det handlade om ca 100 fjärrkontroller så kan det ha blivit något fel någonstans. Om fjärrkontrollen inte fungerade så kontakta HSB.

Släng därför inte bort asken med den 9-siffriga koden.