Information från styrelsemöte 2021-04-21

04 maj 2021 Poströstning på Föreningsstämman för 2021, laddstolpar och brandfarligt föremål som kan orsaka glödbrand på inglasad balkong

Poströstning
På grund av Covid-19 pandemin har det stiftats en tillfällig lag som gör det möjligt att hålla stämman utan att fysiskt träffas. Styrelsen har därför beslutat att årets Föreningsstämma ska ske genom poströstning. 

Endast ordöfranden, sekreteraren och två justeringsmän/rösträknare kommer att träffas fysiskt för att bland annat räkna röster. Handlingar inför stämman med ytterligare information kommer att delas ut i samtliga brevlådor 2021-05-04. 

Laddstolpar från InCharge
Vi har nu installerat 10 ytterligare laddstolpar från InCharge(Vattenfall). De är klara för att tas i bruk. Våra sex gamla laddplatser finns kvar men det finns en del skillnader mellan de gamla och de nya laddplatserna. De nya laddstationer laddar bilen upp till 11 kW(3-fas, 16 Amperer) och dessa platser är därför lämpliga för elbilar men kan även användas av laddhybridbilar. Mer information kommer inom kort om till exempel pris och hur ni ska anmäla er för en sådan plats lämnas inom kort. 

Brandfarligt föremål på inglasad balkong
Styrelsen vill göra boende uppmärksammade på att glasögon som förvaras på balkonger kan ge upphov till glödbrand då en koncentrerad energi av solens ljusstrålar kan medföra att det börjar pyra. Detta kan bli starten till en glödbrand som sedan kan utvecka en brand. Tänk därför på att aldrig förvara glasögon på din inglasade balkong!

I övrigt gäller följande: 

  • Det är förbjudet att förvara brandfarliga varor i förråd till exempel bensindunkar, gasolflaskor och liknande. 
  • I lägenheterna får boende ha gasolflaskor av högst 5 liters storlek. Inglasad balkong räknas som del av lägenhet. 
  • I trapphusen får inte brandfarligt material finnas, vilket innebär att inga möbler får finnas i trapphusen. 
  • I garaget får det heller inte finnas möbler, kartonger eller annat lättantändliga föremål. 


Läs gärna mer om brandsäkerheten i vår förening genom att gå in på denna sida:  https://www.hsb.se/norr/brf/vesslan/om-vesslan/brandskydd/. En folder från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap finns också med på denna sida som en bilaga. 

Styrelsen 

 

Brandsäkerhet i flerbostadshus från MSB

Till nyhetslistan