Information från styrelsemöte 2021-11-03

11 november 2021

                                                       

1       Trivselgrupp

Styrelsen tycker att det skulle vara trevligt och till glädje för oss boende i Vesslan om vi bildade en trivselgrupp.  Trivselgruppen ska komma med förslag på aktiviteter för de boende, exempelvis bokcirkel, filmvisning, fester, gemensamma fikastunder m m. Kvarterslokalen upplåts utan avgift för sådana aktiviteter. Om du är intresserad av att vara med i trivselgruppen så anmäl dig på anmälningslista på anslagstavlan senast den 15 december 2021.  

2       Soprummet

Vi måste tyvärr konstatera att ordningen i soprummet inte är som den borde vara. Det stora flertalet sköter det säkert perfekt men tyvärr finns det några enstaka som inte sorterar som man ska. Flaskor ska läggas i kärlen som är avsedda för flaskor, färgat och ofärgat för sig. Ställ inga flaskor på golvet, Lumire tar inte med sig något som ställs utanför kärlen. Kartonger ska plattas till innan de slängs. Om du har elektronik eller annat, som inte är alltför skrymmande kan du lämna in sådant hos Returpunkt som finns på Köpmantorget.  

3       Stopp i avloppen

Vi har haft stopp i ett avloppsrör i ett av husen. Varför proppen bildats i detta fall vet vi inte men vi vill ändå påminna om att man ska torka ur stekpannan från fett innan man diskar den och att man ska hälla olja i en plastflaska som man sedan slänger i brännbart. Om man inte gör det så bildas det stora fettklumpar när fettet stelnar i rören. Styrelsen planerar att låta spola rören i samtliga hus. 

4       Felanmälan

Om man gör felanmälan till HSB utanför kontorstid vidarebefordras denna till Securitas som då tar ställning till om de ska rycka ut eller om det kan vänta till kontorstid. Det händer att Securitas rycker ut och att det sedan visar sig att ärendet hade kunnat vänta till kontorstid. Detta pga att anmälningarna varit vagt formulerade. Vänta därför gärna med felanmälan till kontorstid om det inte är akut.   

5       Luciakaffe

I år hoppas vi kunna bjuda på luciakaffe den 12 december kl 13.00 - 16.00. Anmälan görs på blankett på anslagstavlan senast den 8 december 2021. Skulle det visa sig att pandemin åter ökar och vi får nya restriktioner så får vi ställa in arrangemanget.