Nytt bokningssytem

14 juli 2009 Här finns information om det nya bokningssytemet för samtliga av våra gemensamma lokaler. Vi kommer att byta till det nya systemet den 15 September.

NYTT BOKNINGSSYSTEM BÖRJAR GÄLLA 15 SEPTEMBER

Då semestertiderna börjat och många är i stugor så har vi i styrelsen valt att avvakta med att starta systemet till 15 september. Under augusti kommer vi att ha information om systemet. Inbjudan till detta kommer på anslagstavlorna och på hemsidan.

Det kommer också att finnas en lathund för hur man bokar vid bokningsterminalen och på hemsidan. Även hur man avbokar tid.

Detta innebär att tvättstugan och bastun inte går att boka med nuvarande system efter 31 augusti utan då är det nya systemet som gäller. De som bokat övernattningsrum och samlingslokalen lägger vi in i systemet.

Ni kommer att få kvittera ut 1 tagg (plastbricka) plus personlig kod hos HSB (i receptionen). Detta kan göras efter 1 juli. Taggen används för att kunna boka tid via terminalen vid tvättstugan eller via hemsidan (då behövs även koden). Systemet fungerar så att bara ni kommer in om ni bokat tid i tvättstugan tex mellan 19 – 22. Men det innebär också att ni kommer inte in någon annan tid, så om ni missar att hämta tvätten i tid så kommer ni inte in i tvättstugan.
Styrelsen kommer att ha en ”vaktmästartagg” så vi kan i nödfall hjälpa er.

Följande kommer att gälla till att börja med, eftersom vi vill prova att alla tycker det är bra och att systemet fungerar bra. Debitering sker för nyttjad tid.

Samlingslokalen:
250 kr/gång. Disponeras mellan 12 och 12.

Övernattningsrum:
150 kr/natt, max 5 nätter. Disponeras mellan 12 och 12.

Bastu:
Fortsatt gratis herr – och dambastu 18 – 22 tisdag respektive torsdag.
Övriga tider bokas som förut i 2 timmars intervall. Max 1 bokning åt gången. När bokningen nyttjats kan ny tid bokas. Kostnad 30 kr/ gång.

Tvättstuga:
Samma tidsintervall som nu. Max 1 tid kan bokas. När tiden är nyttjad kan ny tid bokas. Kostnad 50 kr/gång.

Anledningen till att vi debiterar för tvättstuga och bastu är att kostnaden för ett tvättpass är ca 41 kr exklusive avskrivning på maskinerna. Bastun är billigare per pass och därför har vi satt avgiften lägre. Vi tycker det är rimligt att de som nyttjar tvättstuga och bastu betalar en del för detta. Alla har ju tvätt och torktumlare i sin egen lägenhet.
Föreningen kommer på sikt att få köpa nya maskiner och bastuaggregat och dessa avgifter täcker en del av kostnaden.