Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Inslag i SVT: Så ska fler unga ha råd med bostadsrätt – betalar halva priset

26 augusti 2021 SVT uppmärksammar att HSB Dela lanseras i Stockholm. – Det blir allt svårare för unga att ta sig in på bostadsmarknaden. Alla måste göra något, och det här är vårt bidrag till att försöka få unga bostadsefterfrågare att kunna köpa sin första lägenhet, säger Anders Svensson, vd på HSB Stockholm.
Ung kille sitter vid bord med sin mobiltelefon HSB vänder sig till unga vuxna i åldern 18 till 29 år
 
HSB Dela är en ny unik modell för bostasägande där HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp. Det innebär att HSB köper 50 procent och en ung vuxen köper 50 procent av en bostadsrättslägenhet. Fördelarna med modellen är att kravet på kontantinsats halveras, köparens bostadslån halveras och kravet på amortering blir lägre genom en halverad skuld hos banken.
 
I och med säljstarten av HSB brf Ester i framväxande Bromstensstaden lanseras nu HSB Dela för första gången i Stockholm. Av totalt 152 lägenheter i HSB brf Ester omfattas 26 av HSB Dela.