Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Så fick föreningens pergola ett ansiktslyft

12 oktober 2023 Hållbarhet handlar inte bara om miljö. Minst lika viktig är den sociala hållbarheten, att det finns en plats där medlemmar kan umgås och trivas. HSB brf Kvartetten i Västra Frölunda tog hjälp av HSB Göteborg för att ge sin populära pergola ett ansiktslyft.
Trädgård och renoverad pergola i  HSB brf Kvartetten

"Det är så trevligt att gå förbi och heja."

- Gunilla Karlgren, vice ordförande HSB brf Kvartetten

Bland slingrande gångvägar och gröna gräsmattor ligger HSB brf Kvartetten i Västra Frölunda.

– Det är en go stämning här, folk byter gärna några ord när man möts i hissen, säger vice ordförande Gunilla Karlgren.

Men det är inte bara i hissen medlemmarna träffas. Tillsammans med grannföreningen HSB brf Triangeln har man en pergola med grill som är en populär mötesplats under sommar, vår och höst.

– Det händer ofta att någon skriver i gårds-chatten att ”nu går jag ner och tänder grillen” och så ses folk där.

Den gamla pergolan hade varit med länge. Till slut blev den så sliten att föreningen bestämde sig för att fräscha upp den, lagom till föreningens 60-årsjubileum som infaller i år. Offerter togs in och av dem valdes HSB Göteborgs avdelning för trädgård och anläggning ut.

– De kom i november och rev den gamla pergolan och byggde upp en ny. Jättegoa, trevliga grabbar som var bra att ha att göra med.

Ofta används pergolan för kalas eller after work, och när folk inte får plats på de handikappanpassade bänkarna sitter de på filtar i gräset.

– Pergolan betyder väldigt mycket, det är så trevligt när man går förbi med hunden och kan heja på dem som sitter där.

Ta hjälp av HSB Göteborg

HSB Göteborg kan stötta bostadsrättsföreningar i ombyggandsprojekt under hela processen från idé till genomförande och utvärdering.