Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Fullsatt säljstart för HSB brf Strandhusen i Ystad

20 mars 2024 Stämningen var på topp och Ystad bjöd på härlig vårsol när portarna öppnades upp för inbjudna bosparare till säljstarten av HSB brf Strandhusen under tisdagen. Cirka 130 personer hade bokat in sig på säljstarten och strax innan starten var det en strid ström av besökare som bockades av.

Säljstarten hölls på Hotell Fritiden i Ystad och under kvällen gavs mer information om projektet, hur försäljningsprocessen går till samt hur tidplanen ser ut. Det fanns också gott om tid att ställa frågor.

- Det var en mycket positiv stämning och ett stort intresse. Jag upplever att de som var på plats hade kommit ganska långt i tanken runt köpprocessen då en del frågor handlade om sådant som kan bli aktuellt först efter kontraktsskrivning, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef bostad och medlem på HSB Skåne.

Samtidigt som säljstarten ägde rum öppnades möjligheten upp att anmäla intresse för specifika lägenheter i projektet. Bosparande medlemmar i HSB har möjlighet att utnyttja sin förtur till och med 1 april, innan fördelningen av bostadsrätterna påbörjas. Därefter öppnas försäljningen upp till de övriga intressenterna av projektet.

- Det märks att intresset är stort för redan morgonen efter säljstarten så fylldes mejlkorgen snabbt på med intresseanmälningar på specifika lägenheter, vilket är oerhört kul, säger Malou Nordgren, säljare av nyproduktion på HSB Skåne.

Totalt har närmare 1.200 personer anmält intresse för projektet i tidigt skede.  

- Jag har varit intresserad av att bo där sedan många år och nu kan det äntligen bli dags. Läget är ju fantastiskt, säger en av de potentiella köparna på säljstarten.

I HSB brf Strandhusen planeras två hus på nio respektive fem våningar vardera. De 57 bostadsrätterna varierar i storlek från 1-4 rum och kök. Samtliga lägenheter har balkong som vetter mot havet och de översta våningsplanen erbjuder milsvid havsutsikt. I bottenplan erbjuds såväl en gemensam bastu med relaxavdelning som en gemensamhetslokal med pentry och WC/dusch för att lokalen ska kunna användas till både styrelsemöten och som övernattningslägenhet.

Läs mer om HSB brf Strandhusen.