Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Copartment - ett mer hållbart sätt att leva och bo

En gång i tiden var vi först med bostadsrätten. Nu är det dags att presentera ännu ett sätt att bo. Vårt Copartment-koncept är coliving när det är som bäst. Här kombinerar du ett privat boende med ett socialt sammanhang. Det är smart, modernt och hållbart.

Hurdå, tänker du kanske nu? Jo, i coliving-konceptet Copartment blir du en del av en social gemenskap samtidigt som du minskar din klimatpåverkan. Du bor i ett eget rum med eget badrum, men du delar kök, vardagsrum och andra ytor i huset med dina grannar.

Inte övertygad än? Att flytta hit är ett aktivt val för dig som vill få ut lite mer av ditt boende samtidigt som du gör en god gärning för klimatet. Här välkomnas du hem till ett socialt sammanhang på en riktigt bra adress där delningslösningar är en livsstil och en naturlig del i vardagen.

Det här får du som flyttar hit

  • Privat boende i ett av de 18 rummen där du också har eget badrum
  • Delat kök och vardagsrum med dina grannar på samma våningsplan (9 rum per våning).
  • Ett rökfritt boende både inomhus och utomhus
  • Del i ett community som drivs av 20-30 Coliving
  • Del av serviceavtal som bland annat innefattar möbler, städning av gemensamhetsytor, bredband, kaffe/te, visst förbrukningsmaterial och community-evenemang.
  • Möjlighet att minska din klimatpåverkan eftersom delningslösningar blir en del av vardagen.

Vill du bo här? Anmäl ditt intresse så hör vi av oss när det blir lediga rum.

 

Rummen

I coliving-huset finns 18 rum och två stora kök med öppen planlösning till vardagsrummen. De privata rummen varierar i storlek från cirka 25-30 kvadratmeter och varje rum har ett eget badrum. Några av rummen har dessutom fransk balkong. Både rummen och de gemensamma ytorna är nyrenoverade. Rummen är grundmöblerade med säng, lampor, mörkläggande gardiner och sängbord medan de gemensamma ytorna är fullmöblerade. 

Här skapar vi en hållbar boendeform där varje individ är med i det lilla och bidrar till det stora. Inredningskonceptets grundidé är att skapa gemensamhetsytor som lockar till en social atmosfär med fokus på de fördelar människor tillsammans kan skapa utan att tumma på individens behov.

Inredningsvalen i de gemensamma ytorna faller på ett omfång av gröna toner som får samspela med ljusa träslag. Med syftet att koppla an till de goda egenskaper naturen för med sig till människan. Inredningen går ton i ton och skapar trivsamma övergångar och harmoniska rum.

Färg och formspråk är varmt, välkomnande och värdigt. Textilier kommer spela en avgörande roll för hur ytorna upplevs - med gardiner, stora mattor och klädda möbler odlar vi en känsla av hem.

Nyfiken på huset? Går på en digital rundvandring.

 

Fastigheten och området

Hela fastigheten är rökfri, både inomhus och utomhus. Allt för att såväl du som vår planet ska må som bra som möjligt.

Området är uppvuxet och grönt och här kommer du att ha tillgång till såväl uteplats som balkong. För dig som har intresse av att odla dina egna grönsaker eller kryddor kan möjlighet finnas att ordna pallkragar eller små odlingbäddar på ytan på husets baksida.

Fastigheten ligger på Kobjer, alldeles intill Lunds centrala delar. Härifrån når du större delen av centrala Lund, universitetet och Ideon på runt 10 minuter med cykel. 

Ett aktivt community - en av de stora fördelarna

Du som flyttar till något av de 18 rummen kommer att, utöver att hyra rummet av oss på HSB Skåne, bli en del av det community som drivs av 20-30 Coliving. Det innebär att du, förutom att betala hyran för rummet, vilken varierar mellan cirka 4500 kr och 5500 kr i månaden beroende av rumsstorlek, också kommer betala en serviceavgift om 3500 kr per månad efter rutavdrag. I Serviceavtalet ingår bland annat alla möbler, städning av gemensamhetsytor, wi-fi, kaffe/te, visst förbrukningsmaterial, community-evenemang och annat bra.

Fördelning av rummen

Våra copartments fördelas i turordning efter bosparpoäng, medlemskapstid och därefter fritt. Innan hyresavtal ingås kommer uppgifter om dig som sökande att delas med community-operatören 20-30 Coliving för information om boendekonceptet och det obligatoriska serviceavtalet, samt en dialog om vad det innebär att bo i ett coliving-hus. När du söker en bostad inom Copartment-konceptet accepterar du att 20-30 Coliving både kontaktar dig och behandlar dina personuppgifter.

Läs mer om fastigheten och hitta lediga rum

Titta på kartan var fastigheten ligger.

 

Vad är coliving?

I korthet kan man säga att coliving det är framtidens hållbara boende. Det är ett välkänt begrepp och boendeform i flera andra länder, men i Sverige är det relativt nytt och fortfarande under utveckling. I coliving bor du i ett eget rum men du och dina grannar delar på gemensamma ytor och sådant som alla inte behöver äga varsin av. Genom att dela så kan ni tillsammans bidra till att minska belastningen på klimatet samtidigt som du får mer yta, fler funktioner, mer service och ett större socialt liv. Win win, helt enkelt!

En rökfri fastighet

Fräschare inomhusluft och ett hälsosammare boende är målsättningen.

När vi nu utvecklar ett coliving-hus i Lund blir det en rökfri fastighet. Fräschare inomhusluft och ett hälsosammare boende är målsättningen. Men också ett bidrag till en mer hållbar boendemiljö.

Vi på HSB Skåne arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och ser ständigt över möjligheter till förbättringar. Rökförbudet gäller samtliga utrymmen både inomhus och utomhus.

Utöver de självklara hälsofördelarna med en rökfri miljö finns det andra hållbara aspekter i beslutet så som minskat slitage på fastigheten och bostäderna. Detta leder i sin tur till minskade underhållskostnader och därmed också lägre miljöbelastning. Även ur ett nedskräpningsperspektiv är beslutet rätt väg att gå då rökförbudet kan bidra till att reducera antalet fimpar på gårdarna och i omgivningen.

 

HSB Skåne och coliving-operatören 20-30 Coliving i samarbete

HSB Skåne och coliving-operatören 20-30 Coliving har ingått samarbetsavtal gällande HSB Skånes blivande coliving-hus i Lund. Avtalet innebär att 20-30 Coliving kommer att driva communityt på uppdrag av HSB Skåne.

Tidigare i våras meddelade vi på HSB Skåne att vi omvandlar en befintlig fastighet på Luzernvägen 6 i Lund till ett coliving-hus. Boendeformen har starkt hållbarhetsfokus och de som väljer att flytta hit blir en del av ett community där olika delningslösningar står i fokus. När fastigheten nu närmar sig inflyttning står det klart att HSB Skåne valt att gå in i satsningen tillsammans med 20-30 Coliving, ett ungt företag som är på stark uppgång inom just coliving-lösningar.

20-30 Coliving har sedan 2020 utvecklat coliving-lösningar med fokus på design, förenklad delningsekonomi och att bygga värdefulla sociala sammanhang. I dagsläget driver bolaget service och uthyrning med strax över 270 bäddar i Stockholm och Göteborg.

– Det känns väldigt kul att vi kan presentera ett samarbete med 20-30 Coliving kopplat till vår satsning inom coliving, Vi kan bostäder och förvaltning och de kan coliving och community, därför har vi valt att göra denna satsning tillsammans med dem, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef marknad och medlem på HSB Skåne.

Avtalet innebär att HSB Skåne upplåter bostadsytan till hyresgästerna och 20-30 Coliving står för serviceavtalet. I serviceavtalet ingår bland annat möblerade rum och möblerade gemensamma ytor, städning av gemensamma utrymmen, visst förbrukningsmaterial, bredband och streamingtjänster samt olika typer av evenemang. Hyresgästerna som får möjlighet att flytta till HSB Skånes coliving-hus kommer att hyra boendeytan av HSB, men skriva serviceavtal med 20-30 Coliving.

– Vi är glada, att i nära samarbete med HSB Skåne, få skapa mer utrymme för en boendeform som möter den nya generationens behov och skapar viktiga förutsättningar för förenklad delningsekonomi. Att vårt samarbete inleds med ett projekt i HSB Skånes befintliga bestånd, känns för oss extra betydelsefullt. På så vis tar vi vara på de resurser som redan finns och visar marknaden att nytänkande inte kräver nyproduktion, säger Markus Linhardt, medgrundare och vd på 20-30 Coliving.

Fastigheten på Kobjer i Lund blir det första coliving-huset inom konceptet Copartment. När fastigheten står klar för inflyttning kommer den att inrymma 18 rum; 9 på vardera våningsplan, vilka är fördelade på 25-30 kvadratmeter med privata badrum i varje rum. I hjärtat av varje våningsplan finns rymliga gemensamma kök och gemensamma utrymmen för umgänge. Ur såväl miljö- som hälsoaspekt kommer coliving-huset att vara en helt rökfri fastighet såväl inomhus som utomhus.

Inom kort öppnar ansökan för boendet och fördelning av bostäderna utgår från HSBs turordningsregler där bosparande medlemmar som har möjlighet till förtur. Fastigheten beräknas vara klar för inflyttning under kvartal 3 2021.

Besök 20-30 Coliving