Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hantverkstjänster och hushållsnära tjänster för privatpersoner

Vi erbjuder hantverkstjänster och hushållsnära tjänster för privatpersoner i Gävle, Sundsvall och Östersund med flera orter.
mainimage

En enklare och bekvämare vardag. Det är målet med HSBs hantverkstjänster och hushållsnära tjänster för dig som behöver hjälp med det praktiska. Det kan handla om allt från städning och fönsterputsning till hantverkshjälp vid montage eller enklare reparationer.

Det kan handla om löpande uppdrag eller hjälp vid enstaka tillfällen.

Du behöver inte vara medlem i HSB för att kunna ta del av vårt erbjudande. Så unna dig en hjälpande hand då och då. Vi vill helt enkelt göra vardagen lite enklare.

Hantverkstjänster och ROT-avdrag

HSB erbjuder allt som rör hantverk och service i ditt hem. Vi tar hand om omfattande renoveringar likväl som mindre reparationer. HSBs medarbetare har lång erfarenhet och bred kompetens. Vi finns till för alla, du behöver inte bo i ett HSB-hus för att anlita oss. Med ROT-avdraget får du dessutom 30 procents avdrag på arbetskostnaden direkt på fakturan.

För att kunna nyttja rotavdraget måste du vara obegränsat skattskyldig i Sverige samt ha haft utgifter för rotarbete. För arbetskostnaden kan du som mest få 50 000 kronor i skattereduktion per år. Vill du läsa mer om vad som ingår i rotavdraget kan du besöka Skatteverkets hemsida.

Vad räknas som ROT-arbete?

  • Byggnadsarbete inomhus i egen bostadsrätt
  • Reparation, underhåll, om- och tillbyggnad av eget bostadshus

Hushållsnära tjänster och RUT-avdrag

HSB erbjuder hushållsnära tjänster till privatpersoner. Vi kan hjälpa dig med allt från städning, storstädning och flyttstädning till fönsterputs, enklare trädgårdsarbete, inköp och ledsagning.

Numera kan du göra avdrag för hushållsnära tjänster tack vare rutavdraget. Du betalar då bara halva arbetskostnaden inklusive moms. 

Läsa mer om vad som gäller och vad som ingår i rutavdraget på Skatteverkets hemsida.

Vill du ha ROT- eller RUT-avdrag på arbetet?

Glöm inte att säga till om det i samband med din beställning!

Observera att vi inte erbjuder nyttjande av rot- och rutavdrag på arbeten som tar under tre timmar.

Lägsta debiterbara tid är en timme.

Prissättning utan offertförfrågan

Vi fakturerar för arbetade timmar. Timpriset sätts utifrån den yrkesroll utföraren av arbetet behöver ha. Minsta debiterbara tid är en timme. För eventuellt material faktureras detta vidare med ett påslag på 12 procent för våra administrativa kostnader.

Om du hellre önskar veta priset i förväg är du välkommen att fylla i vår offertförfrågan.

Kontakta oss om du är intresserad av hantverkstjänster eller hushållsnära tjänster

Vi erbjuder hantverkstjänster och hushållsnära tjänster i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sandviken, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Härnösand, Ljusdal, Sollefteå och Ånge.

Vill du veta mer om våra hantverkstjänster eller hushållsnära tjänster? Fyll i vårt formulär så hör vi av oss!