Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
170424_Kobra_B_street

Diktafonen

Telefonplan, Stockholm
Bo centralt med riktigt bra kommunikationer vid trendiga Telefonplan.
Välkommen till brf Diktafonen vid Telefonplan. Moderna lägenheter och stadsradhus bara 10 min från city!

I ett centralt läge vid Telefonplan, där konst, design och kreativitet gör sitt avtryck på Ericssons gamla industriområde, planerar HSB att bygga Brf Diktafonen. Yteffektiva lägenheter och spännande radhus med stadskaraktär, bara några få t-banestopp från Södermalm och innerstaden.


Det här väntas bli ett boende där utsidan samspelar med insidan. Fasader som hämtar inspiration från områdets monokroma stil i gråa och beigea toner, ackompanjeras av smarta planlösningar där varje detalj valts med omsorg. Fina ljusinsläpp och modern inredning präglar HSB brf Diktafonen.


Här kommer du att kunna välja mellan 106 bostadsrättslägenheter i olika storlekar och 4 bostadsrättsradhus på cirka 125 kvm. Lägenheter och radhus utrustas med fina balkonger och uteplatser. På gemensamma innergårdar kan du möta grannar och lekkamrater.


HSB brf Diktafonen får en gemensam föreningslokal, gott om cykelrum samt tillgång till garageplatser med plats för bilpool. Det planeras även för en lokal för någon typ av verksamhet i bottenplan.


Runt Telefonplan hittar du gott om service, butiker, kaféer och restauranger. Konstfack och fantastiska Restaurang Landet finns i krokarna. Och är ni en barnfamilj med lite yngre barn hittar ni praktiskt nog en stor förskola i grannföreningen. Den stora gröna förskolegården vetter mot den härliga Teaterparken, det här blir en underbar miljö för alla barn med spring i benen.


Planerad säljstart 2025.


Då projektet fortfarande är i planeringsskede finns ingen information om t ex lägenhetsstorlekar eller priser i dagsläget. Prisuppgifter och lägenhetsritningar kommer att finnas till den beräknande säljstarten. Vi uppdaterar projektet successivt med ny information.


Illustrationer har tagits fram i tidigt skede och ändringar kan förekomma.

placeholder för bild på kontakt
Kontakt
HSB Bostad Försäljningsavdelningen
, HSB Bostad
Kommande
InflyttEj fastställt
Antal bostäder106
Antal rum1 - 5 rum och kök

Bilder

Kontakt

placeholder för bild på kontakt

HSB Bostad Försäljningsavdelningen , HSB Bostad

Om området

Omgivning

Telefonplan är en intressant levande stadsdel som expanderat i snabb takt under senare år. Nu är mycket färdigbyggt och du har möjlighet att njuta av blandningen av industriellt historiska byggnader, kultur tillsammans med ny arkitektur. Här samsas boende med kreativa högskolor och företag.


 


Det som utmärker Telefonplan mest av allt är kanske den konstnärliga högskolan Konstfack, som sedan 2004 huserar i Ericssons gamla fabriksbyggnader. Inom det kreativa fältet finns också den omåttliga populära skolan Hyper Island med utbildningar inom digitala medier.


 


Ett stenkast från brf Diktafonen ligger den fina Teaterparken med sin amfiteater. Här spelas det parkteater om sommaren. I Midsommarkransen, en liten bit bort, har du en spännande filmrepertoar på den gamla charmiga biografen Tellus.


 


I Stockholm är man sällan långt från vattnet, och det gäller även vid Telefonplan. Sommartid packar du picknickkorgen och tar en promenad till någon av badplatserna i närheten. Bara någon dryg kilometer bort hittar du flera bad, finast är kanske klippbaden vid Vinterviken. Vintertid kan du bada och simträna i Västertorps simhall.

Kommunikation

Allt fler har upptäckt charmen och de många fördelarna med Telefonplan. Här bor du med tunnelbanan bara tio minuter från Södermalm och stan, samtidigt som du har ett bra utbud av service, kultur, nöjen, restauranger och kaféer där du bor.

Tunnelbana
Teaterparken ett stenkast bort

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Vardagsrumsinredning

Så funkar det att köpa bostad av HSB

Hos HSB köper du till exempel alltid till fast pris. Läs mer om vad du kan förvänta dig av oss här!

Sveriges grönaste varumärke i bostadsbranschen

För andra året i rad blir HSB vinnare av utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke i kategorin nyproduktion av bostäder.

Anmäl intresse