Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Autogiro, e-faktura, Kivra eller avi via e-post

Här hittar du information om hur du går tillväga för att få dina avier via autogiro eller e-faktura. Du kan även läsa om den digitala brevlådan, Kivra.

Du vet väl att du lätt hittar dina avier på Mina sidor i Mitt HSB? Logga in med BankID eller användarnamn och lösenord.

Autogiro

Vid anmälan av autogiro kommer betalningen automatiskt att överföras från ditt bankkonto till oss samma dag som avgiften eller hyran förfaller till betalning. Går betalningen inte igenom kommer en dragning göras tre gånger till under tre bankdagar.

Du kan enkelt ansluta till autogiro via din internetbank.

  1. Logga in på din internetbank
  2. Leta upp fliken för Autogiro
  3. Sök på "HSB Stockholm" 
    • Om du bor i Hyresrätt väljer du ”HSB Stockholm hyresfastigheter”
    • Om du bor i Bostadsrätt väljer du ”HSB Stockholm Brf”
  4. Skriv in avimottagarens personnummer (ÅÅÅÅMMDDXXXX) som betalarnummer
    • Om någon annan än innehavaren av lägenheten ska betala månadsavgiften/-hyran behöver innehavaren inkomma med ett godkännande att denne person byts till avimottagare. Därefter kan den nya avimottagaren ansöka om autogiro enligt ovan

Ditt autogiro kommer att starta när vi fått ett godkännande från din bank. När vi mottagit godkännandet kommer det att börja gälla från och med nästa avisering (om du bor i Bostadsrätt sker detta vanligtvis i början av mars, juni, september och december, om du bor i Hyresrätt sker detta månadsvis). Du kan på egen hand se när ditt autogiro blivit godkänt och aktiverat hos oss i din internetbank.

Dina avier i Mitt HSB
Vill du i förväg veta hur mycket pengar som kommer att dras via ditt autogiro loggar du in på Mitt HSB. Under fliken Mina sidor - Bostadsinfo finns alla uppgifter om dina avier. Går inte dragningen igenom är det här du hittar informationen för att betala dina avier manuellt i internetbanken.

Ansökan om autogiro ska ske via din internetbank. Har du inte möjlighet att ansluta dig till autogiro via din internetbank kan du kontakta Kund- och Medlemsservice för att få hjälp.

E-faktura

Om du anmäler dig för E-faktura skickar vi avin för din avgift eller hyra elektroniskt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att godkänna betalningen.

Logga in på din internetbank för att ansluta dig till E-faktura. På din internetbank söker du upp HSB Stockholm ek förening som mottagare och anger ditt personnummer, namn och avtalsnummer (avtalsnumret finns angivet på din hyres- och avgiftsavi). Om du ska betala fakturor där någon annan står som fakturamottagare anger du fakturamottagarens personnummer i fältet ”Alternativt personnummer”. Tillvägagångssättet skiljer sig något beroende på vilken bank du har och vi rekommenderar dig att kontakta din bank om du har frågor kring din anmälan.

Tänk på att om du byter till exempel bilplats behöver du anmäla det nya avtalsnumret för E-faktura via din internetbank.

Efter det att du anmält dig till E-faktura kommer det att börja gälla från och med nästa kvartals avisering, vilket vanligtvis sker cirka en vecka in i månaderna mars, juni, september och december.

Har du haft e-faktura för att få avispecifikation för autogiro hittar du nu mer den informationen genom att logga in på Mitt HSB. Under fliken Mina sidor - Bostadsinfo finns alla uppgifter om dina avier.

Kan E-faktura kombineras med autogiro?

Det går bra att kombinera E-faktura med autogiro. Då kommer specifikationen av de belopp som ska betalas att skickas som ett meddelande till din internetbank, beloppet kommer att dras från det anslutna kontot precis som vanligt.

E-faktura för den årliga medlemsavgiften

Om du anmäler dig för E-faktura för den åliga medlemsavgiften för ditt medlemskap i HSB Stockholm skickar vi den årliga avin elektroniskt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att godkänna betalningen.

Kivra – den digitala brevlådan

HSB Stockholm är ansluten till den digitala brevlådan Kivra. Om du redan nu är ansluten till Kivra kommer avierna automatiskt att gå till Kivra istället för via post. Du behöver inte göra ett aktivt val för att detta ska hända när du anslutit sig till Kivra.

Vill du inte längre få avierna digitalt, ställer du enkelt om till post för HSB Stockholm i Kivra. Du som har autogiro eller e-faktura som betalningsalternativ kommer inte att påverkas.

Här kan du läsa mer om Kivra

Avi via e-post

Du kan få din avi för din avgift eller hyra via e-post en gång i månaden istället för ett brev i brevlådan. Anmäl dig här.

Se dina avier och betalningshistorik

När du är inloggad i Mitt HSB kan du se dina avier, pantnoteringar och betalningshistorik.

Så hittar du rätt:
1. Logga in i Mitt HSB 
2. Klicka på ”Min bostad” i toppmenyn
3. Klicka sedan på "Mina avier"