Tvättstugan

Tvättstugan är belägen till höger om portalen. Det finns 4 stycken bokningsbara tvättrum som vardera innehåller 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Det finns också ett drop-in-rum med 4 stycken tvättmaskiner, 2 torktumlare samt 2 torkskåp. Drop-in-rummet är obokningsbart så du är välkommen att tvätta så fort det är ledigt.

För att komma in i tvättstugan använder du din passerbricka. Bokningsinformation finns här.

Tvättrummen kan bokas i 3-timmarspass mellan 06:00-24:00. Varje lägenhet kan ha 2 st bokningar aktiva åt gången. OBS. Om du inte öppnar din bokning inom 30 minuter från start kommer den att canceleras och bli bokningsbar för annan part.

Städa tvättrummen när du är klar med ditt pass. Grovstädning av lokalerna sker varje vecka på tisdagar mellan 10-12. Då är ytterdörren till tvättstugan låst.

Information om automatisk dosering av allergenfritt tvätt- och sköljmedel
De nya tvättmaskinerna kommer doseras automatiskt med allergenfritt tvätt- och sköljmedel. Detta kan ändras genom att trycka på knappen med överstruken sköljmedelsymbol:

  • en gång - sköljmedlet tas bort
  • två gånger - både sköljmedel samt tvättmedel tas bort. I detta läge kan egendoserad tvättmedelsboll/kapsel läggas i direkt i maskinen.

Trivselregler i den obokningsbara tvättstugan

  • Visa hänsyn i det obokningsbara tvättrummet.
  • När programtiden är slut förväntas du tömma din egen maskin. Ställ ett larm och var nere när tvättmaskinen stängs av. Är ingen person närvarande vid en maskin med avslutat program får du tömma annans maskin.
  • Använd tvättkorgar för att flytta din och dina grannars tvätt.
  • Lämna tvättkorgarna tomma när du lämnar lokalen. Dessa är till för att flytta tvätt mellan maskin och torktummlare/torkskåp och förväntas då vara tömda.
  • Tvättning sker på egen risk och bortkommen tvätt ersätts ej. Med det sagt så var också nogrann med att du inte får med dig annans tvätt när du packar ihop din egen.
  • Glöm inte bort att städa efter dig. Vi är 283 lägenheter i föreningen och en liten damtuss blir lätt en stor om vi slarvar med städningen.

 

Samlingslokalen

Här hittar du mer information om samlingslokalen.

Bastun

Här hittar du mer information om bastun.