Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tryggare styrelse med rätt utbildning

I HSB har vi omfattande erfarenhet av att hantera det dagliga arbetet i en bostadsrättsförening. Med vårt utbildningsprogram blir arbetet i bostadsrättsföreningen så mycket lättare att hantera. Utbildningarna för brf-medlemmar gör det dessutom så mycket enklare att rekrytera nya medlemmar till styrelsearbetet. Vi kan erbjuda dig ett omfattande utbildningsprogram speciellt anpassat till dig som sitter i styrelsen i din bostadsrättsförening.

Utbildning är en hjärtefråga för oss i HSB. Av erfarenhet vet vi att det är både enklare och roligare att driva en bostadsrättsförening om man känner att man behärskar sitt uppdrag. Välutbildade förtroendevalda ger stabila föreningar och trygga medlemmar.

Exempel på utbildningar och kurser:

  • Introduktionskurs
  • Budget- och underhållsplanskurs
  • Kurs inför föreningsstämman
  • Bokslutskurs
  • Bostadsrättsjuridik

Alla kurser presenteras i vårt kalendarium där det även går att anmäla sig till kurserna. Fysiska kurser kostar i regel 450 kronor exkl. moms /deltagare för HSB-brf och 1000 kronor exkl. moms /deltagare för icke HSB-brf. För HSB-brf med ekonomisk förvaltning är våra grundkurser en kostnadsfri medlemsförmån. 

Digitala kurser kostar i regel 350 kronor exkl. moms /deltagare för HSB-brf  och 800 kronor exkl. moms /deltagare för icke HSB-brf. För HSB-brf med ekonomisk förvaltning är även våra digitala grundkurser en kostnadsfri medlemsförmån. 

Temakvällar

Utöver våra kurser och utbildningar bjuder vi in till temakvällar. Temakvällarna tar alltid upp aktualiteter som rör bostadsrättsföreningarna. Det kan gälla lagändringar, hantering av ofta förekommande problem, eller hur bostadsrättsföreningen hanterar sitt brandskydd. Våra temakvällar är kostnadsfria.

Juridikutbildningar

Våra jurister kan anlitas för skräddarsydda utbildningar för styrelser. De har även färdigpackade utbildningar som berör vanligt förekommande frågeställningar om bostadsrättsföreningarnas styrelser.

Vi erbjuder färdigpacketerade utbildningar med följande innehåll

  • Uppdraget som styrelseledamot
  • Hantering av vanliga ärenden på styrelsemötet
  • Föreningsstämma
  • Fördelning av underhållsansvar
  • Föreningen som hyresvärd

Mer om våra kurser och utbildningar

Våra aktuella kurser och utbildningar hittar du alltid i vårt kalendarium. Vi anpassar gärna utbildningar efter ert specifika behov - såväl heldagsutbildningar som kvällskurser. Kontakta oss med er förfrågan.