Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets julklapp är ett bidrag till Jämställdhetseffekten

21 december 2017 Som julgåva till sina medarbetare skänker HSB Göteborg 50 000 kronor till We Effect och är därmed stolt ägare till 2,94%* av Jämställdhetseffekten.

HSB Göteborgs julklapp till alla medarbetare är en gåva på 50 000 kronor till biståndsorganisationen We Effects "Jämställdhetseffekten", som har fokus på att stötta den grupp människor som utgör majoriteten av de som lever i fattigdom – nämligen kvinnorna. Genom att ge kvinnor samma förutsättningar som män kan fattigdom bekämpas.

We Effect utgångspunkt är att utrota fattigdom genom att öka jämställdheten i världens fattigaste länder. Ett konkret exempel är kvinnokooperativ där kvinnor får rätt till mark och samma ekonomiska resurser som män. Genom att fler bidrar till, och tar ställning för, jämställdhet kommer flickor och kvinnor i världens fattiga länder kunna ta större plats i samhället. På så vis blir världen en bättre plats där jämställdhet skapar förutsättningar för en ljusare framtid.

-Det känns helt rätt att i jultider bidra till We Effects arbete mot fattigdom och för jämställdhet, inte minst med tanke på det uppvaknande som hela världen har haft under hösten i samband med #metoo. Jag hoppas att pengarna vi skänker bidrar till att några flickor får möjlighet att gå i skolan eller att kvinnliga entreprenörer får chans att förverkliga sina idéer, säger Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

Läs mer om jämställdhetseffekten på We Effects hemsida.

HSB Göteborg önskar en riktigt god och givande jul!

Vill du veta mer, kontakta
Carolina Andersson, presschef
Telefon: 010-442 21 40
E-post: carolina.andersson@hsb.se

*Kan komma att ändras i takt med att fler bidrar till Jämställdhetseffekten