Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Så botar du sällskapssjukan

07 april 2020 Än så länge finns inget vaccin mot det nya coronaviruset, men vi har några tips på hur man kan lindra symtomen på den sällskapssjuka som kan uppstå när vi isolerar oss och spenderar mer tid i våra hem än vad många av oss är vana vid.
  1. Ring dina nära och kära, över telefon eller genom en videosamtalstjänst. Kolla på en film ihop på distans, spela yatzy, ta en digital fika, börja brevväxla med grannen som sitter isolerad. Hitta nya vägar att hålla varandra sällskap även om ni inte kan ses. Ett enkelt sms eller varför inte en blombukett kan också det vara en god idé!
  2. Ta en promenad och bjud med den symtomfria grannen, spela boule där ni tar med er era egna klot, spela Pokémon Go eller utforska nya platser i ditt område. När du är ute kommer du garanterat stöta på fler människor som rör sig där du bor. Ta en pratstund på lagom avstånd. Men stanna hemma om du är sjuk!
  3. Håll dig uppdaterad! Folkhälsomyndigheten håller dagligen presskonferenser med den senaste informationen om vad vi kan göra för att minska spridningen av coronaviruset. Genom att hålla dig uppdaterad med relevant och korrekt information undviker du att utsätta dig själv eller andra för onödiga risker, dessutom kan ökad förståelse för situationen dämpa känslor av ensamhet - ansvaret är gemensamt! Kom ihåg sprida kunskapen vidare till de som inte har samma tillgång till den. Undvik spekulationer och lita på experternas råd.
  4. Hjälp en granne! Konkreta saker du kan göra för att hjälpa är att handla, gå ärenden, rasta hunden och vara sällskap på lagom avstånd.