Information från styrelsen maj 2021

31 maj 2021

Grillsäsongen är här; Vi är många som tycker om att grilla utomhus så här års, tänk dock på hur du gör det. Placera grillen så att oset stör omkringboende så lite som möjligt. Tänd gärna grillen med en elektrisk tändare då det osar minder och är bättre för miljön.

Com Hem och Tele2; Com Hem och Tele2 har gått ihop och tillsammans heter de nu Tele2. Är du kund hos något av företagen sedan tidigare fortsätter allt att fungera som vanligt utan att du behöver göra något. Mer information finns på Tele2 hemsida www.tele2.se.

Föreningens vicevärd; Föreningens vicevärd, Johan Ledung, slutar sin tjänst den sista augusti. Tyvärr har det inte gått att hitta någon ny vicevärd så de arbetsuppgifter som ligger på funktionen kommer att lösas på följande sätt:

  • En tjänst som teknisk förvaltare kommer att köpas från HSB MälarDalarna
  • Nuvarande avtal för fastighetsskötsel kommer att kompletteras
  • Vissa administrativa uppgifter kommer att utföras av styrelseledamot och ersättas med ett arvode
  • Vissa övriga uppgifter kommer att läggs ut på styrelsen

Mer information kommer under senare delen av augusti.

Bygglov för plank; En medlem i föreningen har nyligen ansökt om och fått avslag på bygglov för ett plank. I samband med detta informerade Örebro kommun om att de har en återhållsam inställning till plank då dessa påverkar omgivningen genom att tomter blir mer slutna. De rekommenderar oss att i stället välja en annan lösning så som häckar, träd, staket eller spaljéer. Du kan läsa mer om detta på Örebro kommuns hemsida där det även finns en skrift om Råd och riktlinjer för staket, spaljéer, murar och plank. Staket som är 110 cm eller lägre är inte bygglovspliktigt.

Skötsel av uteplatser och balkonger; Inför sommaren vill vi också påminna om Persiljans regler och rekommendationer för skötsel av uteplatser och balkongen. Du hittar dem på föreningens hemsida.

 


Till nyhetslistan