Information från styrelsen juni 2021

19 juni 2021 Brandsäkerhet; Enligt lagen om skydd mot olyckor (2003:778) har vi som bostadsrättsförening (fastighetsägare) skyldighet att bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete. Vad detta innebär är inte helt entydigt, men information är dock en del av detta arbete.

Så här kan du som medlem öka brandsäkerheten i din bostad:

·        Det ska finnas brandvarnare i varje lägenhet. Är lägenheten större än 60 m2 bör du ha flera brandvarnare. Det ska också finnas minst en på varje våningsplan i bostaden. Alla brandvarnare bör bytas ungefär vart 6:e år. Föreningen tillhandahåller brandvarnare till alla medlemmar som saknar eller som behöver byta ut sin nuvarande brandvarnare. Kontakta snarast vicevärden för beställning. Batteribyte och kontroll av brandvarnaren ansvarar varje medlem själv för. Ta för vana att byta batteri en gång om året.

·        Släckningsutrustning bör finnas i varje lägenhet. För bostäder rekommenderar Räddningsverket en sex kilos pulversläckare. Respektive medlem ansvarar för utrustning i den egna lägenheten och föreningen ansvarar för kvartersgårdarna.

·        Se till att spisfläkt och filter är fria från fett. Har din spiskåpa ett skumgummifilter finns nya filter att hämta hos vicevärden om du har en spiskåpa som föreningen ansvarar för.

·        Grillning med kol- eller gasolgrill är ej tillåten på balkong.

·        Trapphusen i våra punkthus ska hållas rena från brännbart material och utrymningsvägarna skall hållas fria. Brandsyn där och i övriga gemensamma utrymmen kommer att ske regelbundet.

·        Förvaring av brandfarliga varor är endast tillåten för eget bruk, se mer info om detta på föreningens hemsida.

Grilla med förnuft och använd gärna en el-tändare som både är ett miljövänligare alternativ till tändvätskan och gör att det luktar lite mindre i samband med tändning av kolen i grillen.

 

Hyresfri månad; Vi vill också påminna om att kommande månad, juli, är avgiftsfri! Hyra för garage och parkeringsplatser betalas dock som vanligt.

Till sist vill vi också önska alla våra medlemmar en skön sommar!
Styrelsen i brf Persiljan


Till nyhetslistan