Information från styrelsen mars 2019

01 april 2019

Byte av entrédörrar till lägenheter och låssystem

Nu är upphandlingen av nya entrédörrar till lägenheter och låssystem klar och det är Byggnor som fått uppdraget. Byte av låssystem gäller för samtliga lås i föreningen (lägenheter, förråd och gemensamma utrymmen) medan byte av entrédörrar gäller samtliga exklusive punkthusen där byte av entré- och lägenhetsdörrar gjordes i samband med renoveringen av trapphusen.

Den nya dörren kommer att ha samma utseende som idag, förutom att glaset kommer att vara lite mindre och frostat. Modellen på dörren heter Bizet (men utan spröjs) och tillverkas av Swedoor. Det är en säkerhetsklassad dörr, RC3, vilket innebär att extralås inte behöver installeras. Kulören blir samma som tidigare och enhetlig på respektive gård: blå på gård 6 och 9, grön på gård 7 och 10 samt vinröd på gård 8.

Det nya låssystemet blir ett så kallat flexisystem, vilket innebär att det går att byta nycklar till ett lås utan att behöva byta cylinder. I detta system finns det, efter installation, två möjligheter att byta nycklar utan att även behöva byta cylinder.

Liksom idag kommer lägenhetsnycklarna att passa i de allmänna utrymmena i garagelängorna och kvartersgårdsnycklarna att passa i samtliga lås i respektive kvartersgård.

  • Fyra lägenhetsnycklar och två kvartersgårdsnycklar ingår till samtliga lägenheter. Vill du/ni ha flera lägenhetsnycklar beställer du det på bifogad blankett.
  • Har du idag ett lås på din altan/balkongdörr och vill ha samma cylinder där som i lägenhetsdörren kan du även beställa det bytet på den bifogade blanketten.
  • Om du har ett lås som hemtjänsten installerat på din dörr ska även detta anmälas på bifogad blankett. Låset kommer då att flyttas över till den nya dörren.

Tidsplan; Byte av dörrar och lås beräknas börja vecka 24. Byggnor planerar att hinna med gård 6 och 9 innan de gör uppehåll för semester under vecka 28–31, och därefter gård 8, 7 och 10. Allt beräknas vara klart vecka 36.

På extrastämma i november 2018 beslutades att ansvaret för § 31, punkt 5 i Persiljans stadgar övergår till föreningen i samband med att arbetet påbörjas och lämnas tillbaka till bostadsrättshavaren när arbetet avslutas. Datum för övertagande respektive återlämnande av ansvar meddelas bostadsrättshavare i separat skrivelse.

Styrelsen återkommer med mer information.

OVK och rensning av kanaler

 

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) kommer att utföra av HSB under maj månad. Även här blir det utförligare information längre fram.