Information från styrelsen maj 2019

23 maj 2019 Förra året tog styrelsen beslut om regler för skötsel av balkonger och uteplatser. En besiktning av uteplatser genomfördes sedan i slutet av augusti och i år kommer en besiktning att göras i slutet av juni.

Regler för balkonger och uteplatser

I september förra året gick ny information ut tillsammans med en del goda råd, bl.a. nedanstående:

Tänk på följande:

*        Det finns ett flertal buskar, träd och andra perenna växter som är helt eller delvis döda. Rensa bort, gör det nu när det tydligt syns vad som är dött.

*        Det finns flera staket som är skeva, lutande, vingliga och/eller i behov av målning. Det finns staketstolpar kvar efter tidigare staket. Ta bort eller räta upp och/eller måla.

*        Även andra byggnationer, anläggningar och plattsättningar skevar och flagnar betänkligt.

*        Häckar i hörn mot cykelbanor får vara högst 80 cm höga (detta är Örebro kommuns bestämmelser). Klipp ner så att inga olyckor sker på grund av dålig sikt.

*        Klipp gräset och rensa rabatter. Ogräs som får sätta frö sprider sig till dina grannar som kanske inte uppskattar det.

*        Höga träd och buskar; prata med dina grannar ovanpå – de kanske inte vill ha en grön vägg utanför sitt fönster. Klipp i så fall ner.

*        Häckar och buskar; sköt och klipp dem i synnerhet mot cykel och gångvägar. På flera ställen finns det rosbuskar som är direkt farliga för förbipasserande. En häck som är gles och har mycket döda partier i sig behöver ibland klippas ner helt så att den får starta om.

 

Reglerna för balkonger och uteplatser bifogas denna information.

 

 

 

För styrelsen i brf Persiljan

Johan Ledung
vicevärd