Att bli medlem i brf Hilda

28 oktober 2014 Du kan bara bli medlem i HSB brf Hilda när du köper din bostadsrätt. Styrelsen prövar då köparna om de har möjlighet att bli medlemmar. Kraven är hårda. Vid föreningsstämman uppstod en diskussion om hur det kan komma sig att brf Hilda har fler medlemmar än lägenheter – 923 medlemmar på 767 lägenheter.

Förklaringen är att mer än en medlem kan bo i samma lägenhet. Om till exempel ett par (gifta eller sambos) köper en bostadsrätt så äger oftast mannen och kvinnan hälften var. Båda måste då ansöka om att bli medlemmar i brf Hilda.

Brf Hildas styrelse låter sällan barn eller andra närstående få medlemsskap i föreningen, även om de bor i samma lägenhet som en medlem.

Principen är enkel: medlem i brf Hilda blir du endast i samband med köp och överlåtelse.

Att antalet medlemmar ökar år för år beror på att jämlikheten utvecklas och att det blir allt vanligare att sambos och gifta par äger hälften var av lägenheten.

Kraven för att bli medlem i brf Hilda är hårda, bland de hårdaste bland bostadsrättsföreningarna i Malmö. De som söker medlemskap i föreningen ska, tillsammans med ansökan, lämna:

  • Kopia på ID-handling.
  • Kopia på anställningsbevis.
  • Lönespecifikation för de tre senaste månaderna.
  • Föreningen tar en kreditupplysning på dem som söker medlemskap. För personer som arbetar/bott i Danmark krävs RKI (kreditupplysning).