Gemensam bostadsrättstillägg

09 maj 2019 Enklare och billigare med gemensam försäkring

Från och med första maj ingår alla medlemmars bostadsrättstillägg i Hildas fastighetsförsäkring hos Länsförsäkringar. Det betyder att hildas medlemmar kan omedelbart säga upp bostadsrättstillägget i sina hemförsäkringar. OBS! Det gäller bara bostadsrättstillägget.

Tilläggsförsäkringar kan du säga upp oberoende av hemförsäkringens löptid. Din besparing blir cirka 30 kronor i månaden när föreningen tar över bostadsrättstillägget.

 

Fördelar med kollektivt bostadsrättstillägg:

o Bostadsrättstillägget är något du enligt föreningens stadagar bör ha. Genom att föreningen tecknar kollektivt bostadsrättstillägg garanteras att stadgarnas krav uppfylls.

o Vid en stor skada kan det var så många som 5–6 försäkringsbolag inblandade i att reglera en och samma skada. Det skapar problem då försäkringsbolagen gärna hänvisar frågor om ersättning fram och tillbaka mellan varandra. Genom det kollektiva bostadsrättstillägget behöver föreningen bara arbeta med ett försäkringsbolag.

o Ett kollektivt bostadsrättstillägg gör att skador snabbare kan åtgärdas och framför allt går det snabbare att återställa skadade ytskikt som till exempel golv och tapeter.

o Föreningen och medlemmarna garanteras att alla lägenheter har samma skydd och att hela fastigheten har ett heltäckande skydd.

o Även med kollektivt bostadsrättstillägg måste du själv stå för självrisken och eventuella åldersavdrag. De villkoren gäller även för den tilläggsförsäkring du har idag. 

o Vid skada på byggnaden som ersätts genom föreningens fastighetsförsäkring gäller bostadsrättstillägget utan självrisk.

o Din självrisk är 2 000 kronor per skada. (3 000kr vid vattenskada)

 


Till nyhetslistan