Stopp för containrar för grovsopor

18 juni 2013 Oordning och att en stor del av grovsoporna kommer från andra bostadsområden har gjort att Hildas styrelse beslutat att tillfälligt stoppa containrarna för grovsopor på Hildas område.

Containrarna för grovsopor är en service för Hildas medlemmar och boende. Att utomstående satt i system att dumpa sina sopor hos Hilda har gett onödig trafik och förvandlat ytan runt containrarna till en soptipp.

Containrarna har också lockat till sig container-rotare som spridit ut soporna på marken i jakt på användbart material.

– Att fortsätta som nu går inte. Det ser ut som på en soptipp och vi på Hilda får satsa resurser på att dels ta hand om andras sopor och dels lägga energi och kraft på att städa runt containrarna, säger Nancy, brf Hildas ordförande.

De alternativ som styrelsen nu arbetar med är bland annat att antingen använda låsta containrar med reglerade lämningstider och som är bemannade vid "öppettiderna" för att handfast få ordning på sophanteringen. En annan möjlighet är att placera ut containrar en gång per kvartal, eller en gång per halvår istället för som nu varje månad.

– Vi tar tacksamt emot alla goda idéer som kan komma från medlemmarna. Det är bara att skriva ett förslag och lägga i brevlådan vid fastighetskontoret.