Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Det börjar med dig!

13 januari 2020 Som medlem i HSB Malmö är du en av 50 000 medlemmar och därmed delägare i HSB Malmö – en demokratiskt styrd organisation där ditt engagemang värderas högt. Det innebär att du på ett enkelt sätt kan påverka allt ifrån frågor som rör ditt eget boende till sådant som sker högre upp i organisationen, stort som smått. Det kan handla om alltifrån vilka golv ni ska satsa på i fastigheten där du bor, till att på riksnivå driva samverkan, utveckling av HSBs verksamhet och påverkan på samhällsutvecklingen.
  • För att engagera sig kan man antingen skriva motioner – alltså idéer och förslag – kandidera till en förtroendepost eller nominera någon annan.
  • Det enklaste sättet för en bostadsrättshavare att engagera sig är att gå med i den egna bostadsrättsföreningens styrelse.
  • Att äga en bostadsrätt innebär att du äger rätten att bo i bostaden, och att du och dina grannar är medlemmar i en gemensam ekonomisk förening, alltså bostadsrättsföreningen. Ni äger gemensamt fastighet och mark. 
  • Bostadsrättsföreningarna utser vid sina årsstämmor en representant till fullmäktige. Denna har rösträtt på HSB Malmös föreningsstämma. 

Bostadsfrågor berör alla. Var med och påverka du med!

Följande datum är bra att hålla koll på:

27 januari

Är du medlem i HSB Malmö men bor inte i en bostadsrätt? Välkommen till medlemsgruppens årsmöte. Här väljs fullmäktigerepresentanter till HSB Malmös föreningsstämma.

31 januari

Sista dagen att lämna in förslag (motioner) till HSB Malmös föreningsstämma.

4 april 

HSB Malmös föreningsstämma är det högsta beslutande organ där medlemmarna via sina valda fullmäktige utövar sitt inflytande. På stämman behandlas bokslut, resultat, föreningens verksamhet under det gångna verksamhetsåret och motioner från medlemmarna. Dessutom väljs styrelsen för det kommande verksamhetsåret.