Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tryggare styrelse med rätt utbildning

Vi erbjuder dig som styrelseledamot kvalificerade och kostnadsfria utbildningar.

Utbildning är en hjärtefråga för oss. Det är både enklare och roligare att driva en förening om du känner att du behärskar ditt uppdrag. Dessutom skapar en välutbildad styrelse en stabil förening och trygga medlemmar.  

Håll koll i kalendariet

Kommande kurser och informationsträffar hittar du i vårt kalendarium nedan som uppdateras löpande. Klicka på kursnamnet för att läsa mer och anmäla dig till respektive kurs. Anmälan till vårens kurser öppnar i mitten av januari och höstens kurser i mitten av augusti. 

Du kan även anmäla dig till HSB Skånes kurser

Vi samarbetar med HSB Skåne vilket innebär att du även kan delta på deras kurser. Kika i HSB Skånes kurskatalog här (öppnar nytt fönster). Anmälan sker på HSB Skånes hemsida. Fyll i att du tillhör "Annan regionförening" i anmälningsformuläret. Observera att det tillkommer en kostnad på 450 kronor ex moms som faktureras din bostadsrättsförening.

Praktisk information om kurser

Mer information om hur du anmäler dig till våra kurser och vilka avbokningsregler som gäller.

Anmälan

Du anmäler dig under respektive kurs/aktivitet i kalendariet.

Bekräftelse

När du har anmält dig får du en bekräftelse via mejl med information om tid och plats för kursen. Om kursen är digital får du även instruktioner hur du går tillväga. Länken till den digitala kursen skickas senast samma morgon som kursen är.

Återbud

Behöver du lämna återbud gör det via återbudslänken i din mejlbekräftelse. Återbud går att lämna fram till en timme innan utsatt kursstart. Det går också bra att mejla utbildningssamordnaren. Det viktigaste är att man avbokar sig i enlighet med ovanstående rutin. Annars faktureras ni för ogiltig frånvaro.

Inställd kurs

HSB Malmö förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få deltagare. Vi meddelar anmälda deltagare vid inställd kurs.

Kursmaterial/dokumentation

Material mejlas ut i efterhand. Vid behov mejlas det ut innan.

Kurslokal

Då vi numera erbjuder våra kurser digitalt i webinarform bestämmer du själv vilken lokal du vill befinna dig. Det viktigaste är att du har en dator, läsplatta eller mobil tillgängligt.

Är du utsedd till studierådgivare/studieorganisatör?

Starta studiecirkel, sök bidrag. Vi hjälper dig!

Din roll som studieorganisatör är viktig. Kanske har ni kommit överens om att du ska ta fram förslag till utbildningsplan för styrelsen? Eller så dokumenterar du styrelsens utbildningar över verksamhetsåret? Vi stöttar gärna dig i ditt arbete.

Starta studiecirkel

Som studieorganisatör kan man också ha idéer om utbildningar till de boende i föreningen. Då kan det vara lämpligt att starta en studiecirkel. När det gäller studiecirklar samarbetar vi med ABF som har många idéer till ämne som man kan driva i din bostadsrättsförening. Kontakta oss om du vill ha hjälp. 

Skräddarsydda utbildningar

Möjlighet finns att boka in en skräddarsydd utbildning för hela styrelsen utifrån era önskemål och behov, i era egna lokaler eller i våra lokaler i Turning Torso. Tillsammans går vi igenom vilket innehåll ni vill ha i kursen och bestämmer en dag och plats som passar alla i styrelsen. Kursledare väljs ut med omsorg utifrån innehållet i kursen.

Eftersom hela styrelsen är samlad vid kurstillfället blir diskussionerna konkreta och givande. Alla får samma information och beslut om förändringar i arbetssätt kan tas snabbt och effektivt.

Kursen kan till exempel innehålla:

  • Mötesteknik
  • Juridik - Lagstiftning som berör styrelsearbetet
  • Ekonomi
  • Underhållsplanering
  • Elektroniska tjänster
  • Hantering av störningar
  • Styrelsens uppgift och ansvar
  • Ansvarsfördelning inom styrelsen
  • Info och kontakter med medlemmarna

Avbokningsregler

Vid ogiltig frånvaro debiteras din bostadsrättsförening en avgift på 500 kronor.

Till ogiltig frånvaro räknas de som inte avanmält sig i tid innan utbildningen, och alltså står som anmälda men inte deltar på utbildningen.

Du kan avanmäla dig både via vårt verktyg, då via länken i bekräftelsemejlet, eller kontakta den ansvarige för utbildningen direkt.