Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Anders Wallner ny vd för HSB Södra Norrland

08 september 2023

Anders Wallner tar över rollen som vd från 1 januari 2024. I dagsläget är Anders Wallner vice vd och ansvarar för nyproduktion och hyresrätt inom HSB Södra Norrland. Nuvarande vd Christer Berglund planerar för sin pension, men kommer att finnas kvar inom organisationen under en övergångsperiod.

Anders Wallner är bosatt i Hudiksvall och har jobbat inom HSB i 14 år, bland annat som vd för HSB Gävleborg, tf vd för HSB Projekt Partner och nu senast som vd för HSB Hyresrätt.

- Jag är glad och stolt att jag fått denna möjlighet och ska tillsammans med mina medarbetare förvalta förtroendet på bästa sätt. I 100 år har HSB genom innovation och samhällsengagemang byggt bostäder. Som ledande boendeaktör har vi ett ansvar att göra vad vi kan för att bidra till klimatomställningen och att fortsätta öka tryggheten i bostadsområden, säger Anders Wallner.

- Vi befinner oss i en spännande tid där vi ser hur behovet av bostäder ökar. Vår geografiska region står inför en historisk tillväxtresa. Det känns väldigt tryggt att lämna över till Anders som med sin erfarenhet kommer bidra till att HSB fortsätter att leverera trygghet, stabilitet och innovationskraft, säger Christer Berglund.

HSB är Sveriges ledande boendeaktör, som ägs och styrs av 677 000 medlemmar. Vi strävar efter att förbättra boendet för våra nuvarande och framtida medlemmar genom att bygga nya bostads- och hyresrätter, utveckla och förvalta befintliga boenden och erbjuda bosparande som öppnar dörrar till att hitta ett eget hem.

- HSB är en medlemsägd organisation och för mig är det viktigt att vi fortsätter att tillvarata medlemmarnas intressen. Vi ska leverera en hög kvalité på våra tjänster och i allra högsta grad vår förvaltning. Jag ser framemot att kliva in i rollen som vd för HSB Södra Norrland, säger Anders Wallner.

Kontakt

Anders Wallner, vice VD, VD Hyresrätt och ansvarig nyproduktion tfn: 070-641 04 67

Christer Berglund, VD, tfn: 070-647 14 78

Tina Månsson Söderlund, ordförande HSB Södra Norrland tfn: 073-618 17 55

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

HSB Södra Norrland