130902

Vi har fått ytterligare ett avhopp från styrelsen. Vår sakkunnige ekonom, Karl-Åke Larsson har lämnat sitt uppdrag.
Styrelsen framför ett stort TACK för det jobb Du gjort för vår förening. Tack K-Å!

Hyresförhandlingar
Hyresförhandlingarna mellan Brf Varvet-Hägern/HSB och lokala hyresgästföreningen i området är avslutade. Styrelsen beslutade anta det förslag som framkommit i förhandlingen, 2,36 % för de röda husen och 1,8 % för gröna huset. Skillnaden i nivå, beror på att hyrorna jämförelsevis ligger högre i gröna huset. De nya hyrorna gäller från oktober med retroaktivitet från september månad i år. De nya avierna kommer i närtid.

Bubbel i elementen.
I fastighetens undercentral, finns delar av värmesystemet. Det pågår en felsökning som har med systemet att göra, om ni hör eller har hört ”bubbel” i Era element, ska ni inte vara oroliga. Systemen i de olika husen, stängs av och på för att om möjligt hitta orsaken till varför fastighetsskötaren nästan dagligen måste fylla på några liter vatten i systemet. Vi hoppas detta skall vara klart innan vintern kommer. Då kan det vara aktuellt med en urluftning av hela systemet inklusive alla värme element.

Driftgrupp
Där ingår några representanter ur styrelsen, som deltar i månadsmöten i HSB: s regi. Där dryftas gemensamma frågor, förvaltningsfrågor både tekniska och ekonomiska, olika problemområden mm. Sammantaget ett bra forum där vi har möjlighet att fånga upp och klara ut frågetecken av olika slag. Bland annat kommer Fastighetsskötaren att göra sina veckoronder i fastigheterna, för att tidigt hitta begynnande fel (dörrar, hissar, garage, vatten och avlopp mm, mm). Det känns bra!

Ordnings och trivselgruppen
Gruppen har under ganska lång tid jobbat med en massa ordnings och trivselfrågor. Där ingår bland annat garagefrågan, utomhusparkeringarna, rena ordnings och trivsel frågor med bland annat lite regler och anvisningar som i slutänden skall göra boendet både säkrare, bättre och trivsammare för oss alla. Utan att gå händelserna i förväg, är ambitionen att vi skall vara färdiga med hela paketet till 1 oktober. Vi jobbar intensivt och hoppas att vi hinner med alla återstående punkter.
Förhoppningsvis kan vi dagarna innan 1 oktober, dela ut informationen direkt i brevlådorna till alla boende. I övrigt kommer ni att se en del nya skyltar både utomhus och inomhus.

Garaget
Vicevärden svarar på frågor som har med garaget at göra. Som ny bostadsrättsinnehavare kan man erhålla köplats i garaget, tidigast från datum för köp av bostadsrätt.
När det gäller MC, mopeder och vespor i garaget, kommer vi att iordningställa ett antal garageplatser där vi kommer att hyra ut platser på årsbasis, iInnanför garageporten till höger samt på några andra platser som är svåråtkomliga för bilar. Det här gör vi för att få lite ordning och reda i garaget och att vi vill ha dessa fordon samlade på särskilt anvisade platser. Ordinarie garageplatser kommer framöver att upplåtas enbart för bilar. Mer om detta när vi är färdiga med hela paketet som ordnings och trivselgruppen jobbar med.

Trafik i området
På förekommen anledning, vill vi påminna om skyltningen som finns vid samtliga infarter mot vårt bostadsområde. Det är gula fyrkantiga skyltar som är så kallade ”områdesskyltar om parkeringsförbud”. Områdesskylten innebär att det råder parkeringsförbud inom hela området, utom på särskilt markerade parkeringsplatser. Var och varannan dag och kvällar, står bilar och MC parkerade inne på gårdarna och vid/utanför portarna. Med hänsyn till allas men framförallt barnens säkerhet, kommer vi aldrig att acceptera dessa överträdelser, det ingår i vårt totala ansvar. Senast häromdagen skulle en ambulans in till en av portarna, där det samtidigt stod en bil. Ytterligare kommentarer är överflödiga.

Men, i slutet av månaden återkommer vi med ny information från ordnings och trivselgruppen. Bland annat kommer vi att förstärka skyltningen in mot respektive hus/fastighet, vi kommer även att skylta om alla parkeringsplatser inklusive grusplanen. Förutom detta, en massa annan viktig information.

Köpa och omvandla sin hyresrätt till bostadsrätt.
Ni som hyr Er lägenhet, kan fortfarande köpa den för det pris som ni fick i Ert erbjudande i våras. Ni har tiden fram till och med sista december på Er. För tiden oktober till december (sista halvan av 6 månaders period) tillkommer en liten avgift/ränta. För Er som saknar internet, kontakta kundtjänst. I övrigt finns informationen på hemsidan.

Avstängning av Västra Varvsgatan
Luleå kommun har meddelat att man kommer att stänga av Västra Varvsgatan (grävningsarbeten utanför gröna huset). Däremot fanns ännu ingen tidpunkt fastställd. Det här innebär att all trafik till och från garaget måste ledas via vårt bostadsområde, med allt vad det innebär.
Vi har meddelat kommunen att skyltar om begränsningar i hastighet och lekande barn mm, måste sättas upp. Här måste vi alla hjälpas åt så att detta går så smidigt som möjligt. Vi hoppas att dialogen med kommunen blir bra när det är så dags, och att arbetet inte tar allt för lång tid.

Nästa styrelsemöte 16 september och 30 september.
Styrelsen, Brf Varvet-Hägern