Styrelsen informerar 131216 - 140113

En sammanfattning av de viktigaste punkterna från våra två senaste styrelsemöten.

Styrelsen har efter genomgång av anbuden gällande utbyte av undercentralen, bestämt att anlita Bravida. Arbetet med undercentralen har börjats och pågår för fullt. Beroende på utetemperaturen beräknas den kopplas in februari/mars 2014.

HSB jobbar med belysningen och ventilationen i garaget. Föreslaget är att byta ut armaturen i garaget till liknande de som finns i källargångarna, som tänds när någon passerar. Detta diskuteras och kostnader för det undersöks samt hur mycket el som föreningen kan spara på denna ganska enkla åtgärd.

En genomgång av protokollet från brandskyddsinspektionen gjordes av ordföranden och informationsansvarige. De påpekanden som föreningen fick är åtgärdade och skyddsdörrarna till förrådsutrymmena har nu tagits bort.

Bokningssystemet kommer att förändras. Vi kommer att flyttas över till en egen server för att försöka komma tillrätta med de återkommande problem som varit med bla inpassage i tvättstugor osv den senaste tiden. I samband med detta kommer bastutiderna också att ändras. Detta eftersom många hört av sig med en önskan om fler tillgängliga tider.
En ny adress för att boka tvättstugor/bastu/tvätthallar osv på internet kommer att införas.
Mer info om detta kommer på hemsidan och i era brevlådor!

Trasiga grovtvättmaskiner kommer inte att repareras eller bytas ut. Det är inte ekonomiskt försvarbart, eftersom dessa till största delen används för vanlig tvätt. Istället diskuterades möjligheten att installera grovtvättmaskiner i mattpiskarrummen och att alla ska få tillgång till grovtvättrummet i gröna huset.

Mandattiden går snart ut för alla utom 2 styrelsemedlemmar.
Det är viktigt att alla medlemmar engagerar sig och anmäler sig till en post i styrelsen eller nominerar någon som vill ställa upp.

Vill du hyra ut din lägenhet i andra hand för att provbo med en partner, krävs ett intyg med uppgifter om partners namn, personnummer, uppgifter om den nya adressen samt underskrift från partnern.

Det finns en efterfrågan på fler uthyrningsrum och detta är något som utreds. Eventuellt kan rummet bredvid bastun göras om till ett uthyrningsrum.

Biblioteket kommer att vara stängt efter klockan 22.00, detta för att gäster i uthyrningsrummet och närliggande lägenheter kan få lugn och ro. Denna åtgärd är tyvärr nödvändig eftersom biblioteket har använts för fester.

Förarbetet med bytet av balkongpartierna på Residensgatan 6, Västra Varvsgatan 22 och 24 samt entrépartierna i gröna huset har påbörjats.