131021 - 131104

Som ni kanske har noterat, ligger vi efter med styrelseinformationen. Vi ber om överseende med det! Vi har på grund av detta slagit ihop informationen från de två föregående mötena.

Föreningslokalen
Vattenskadan i föreningslokalen är av större omfattning än befarat. Eftersom hela golvet måste rivas upp, är lokalen oanvändbar från nu och framåt. I värsta fall tar det upp till 3 månader innan lokalen är användbar igen.

Frågestunderna
De frågestunder som anordnades för ett par veckor sedan var riktigt bra. Det var bra och konstruktiva frågor/samtal under bägge kvällarna. Alla frågor/svar finns tillgängliga på hemsidan. Vi har tankar på att permanenta någon typ av frågestunder/kvällar för våra medlemmar. Eftersom vi har bekymmer med föreningslokalen, vill vi återkomma i frågan.

Bastutider
Efter inkomna förslag från medlemmar om översyn av nuvarande bastutider, jobbar en arbetsgrupp med frågan. Målet är ett effektivare utnyttjande av bastuanläggningen med fler bokningsbara tider per vecka. Förutom nuvarande fasta tider, finns endast 14 bokningsmöjligheter per vecka.
Med 483 lägenheter behöver vi utöka antalet bokningstillfällen per vecka. Vi återkommer med information när översynen är färdig.

Nya taggar
För er som behöver komplettera med ytterligare tagg för inpassering, kontakta Vicevärden.

Nya tvättmaskiner
Föreningen köper in 5 nya tvättmaskiner. När den kompletteringen är gjord kommer alla (8) ”tvätt pass” i röda husen att ha minst en ny, modern och energisnål tvättmaskin.

TV-avgiften
TV-avgiften ingår i hyran/avgiften. Fastigheten är kollektivt ansluten, det gör att man som boende inte kan slippa undan avgiften även om man inte är innehavare av TV.

Föreningsstämman
Föreningsstämman 2014 kommer att genomföras innan utgången av maj månad.

Städningen
Det finns fortfarande brister i städningen i våra fastigheter. I skrivande stund jobbar HSB hårt för att rätta till rådande brister. Vi har sett resultat redan, men bevakar detta noga.

Rensning i gemensamhetsutrymmen.
Rensning av gemensamhetsutrymmen har påbörjats, och slutförs måndag den 25 november. Det betyder att man har helgen på sig att plocka bort sin märkning, vilket då betyder att någon äger fordonet. Detta gäller cyklar, sparkar mm samt annan utrustning. Vi gör detta för att få bort gammalt skräp som ingen äger och därmed frigöra plats i förråd och andra utrymmen.

Nya vädringsställ för mattor
Två nya vädringsställ har inköpts. Dessa kommer att placeras i anslutning till gröna husets baksida.


Vänliga hälsningar
Styrelsen, Brf Varvet-Hägern