Styrelsen informerar 131118

Några punkter från föregående styrelsemöte.

Föreningens ekonomi
Sammantaget för första kvartalet, ser ekonomin bra ut. Likviditeten är bättre än prognos, vilket är positivt.
•Vi har sålt fler lägenheter än förväntat.


2014

Budget för 2014 är fastställd.
•Årsavgiften höjs med fastställda 2 % från 2014.01.01
•Hyresavgiften för garage, höjs med fastställda 2 % från 2014.01.01
Ovan redovisade höjningar, motiveras av att vi följer den fasställda ekonomiska planen, att viss osäkerhet råder angående avflyttningstakten från hyresrätter (snabbare avflyttningstakt minskar intäkterna) samt i vilken omfattning kommande investeringar och kommande underhåll kommer att genomföras inom de närmaste åren.
Eventuella hyreshöjningar för 2014, hänskjuts till kommande hyresförhandlingar.


Städningen
Generellt kan vi säga att städningen inte har skötts på ett för oss tillfredställande sätt, dessutom är det några åtgärder enligt gällande avtal som inte är genomförda, och det är inte acceptabelt. Vi har därför haft ett antal möten med ansvariga på HSB. Vi kommer att fortsätta dessa samtal plus att vi kommer att se över gällande avtal. Åtgärder beträffande städningen kommer att vidtas och har till viss del redan påbörjats (i fredags).
Som alla säkert har noterat, är garaget fortfarande ostädat, vilket för med sig att källargångarna blir extra hårt nedsmutsade. Garaget kommer enligt HSB servicegrupp, att städas inom kort, dock utan att bilarna tas ut den här gången.
Måndag 9/12 får vi en skurmaskin till föreningen som kommer att användas i källaren.
Gröna huset ska städas måndagar alternativt tisdagar och Röda husen torsdagar alternativt fredagar. Bastun kommer att städas torsdagar men fram till årsskiftet kommer den även att städas måndagar eftersom bokningsfrekvensen är hög.


Vandalisering
Entrén i Residensgatan 6 C har varit utsatt för vandalisering och en ruta har krossats.

Brandtillsyn
Brandtillsynen som var planerad till 2 december, genomfördes i måndags enligt plan. Tillsynen föregicks av en genomgång av gällande lagstiftning, brandskyddsarbete och en titt på ansvarsfrågan. Kortfattat kan man säga att både fastighetsägare och lägenhetsinnehavare har ett stort ansvar. Vi återkommer med mer information och krav på vissa åtgärder, när vi fått protokollen från tillsynen.
OBS! Kontrollera funktionen på Era brandvarnare genom att trycka på knappen några sekunder! Vid utebliven ton/signal, byt batteri. 10-års batterier finns i handeln.


Lite information utanför protokollet.

Cykelrensningen
Rensningen av cyklar, sparkar och annan utrustning är nu genomförd. Totalt märktes drygt 700 objekt med röda lappar. Det har renderat i att vi fått bort en hel del gamla grejor och därmed frigjort en del förrådsutrymmen.
Vi har inte kastat bort ”överbliven” utrustning. Vi förvarar den i 3 månader i ett av våra förråd.
Vi är medvetna om att vi kan ha plockat bort någon cykel, spark eller annat som skulle vara kvar, dvs. någon har glömt att ta bort den röda märkningen. Men vi återkommer med information när tiden är ute och innan vi tranporterar bort den överblivna materielen.

Vid rensningen har vi tömt förråden för barnvagnar och rullatorer i de röda husen, vi vill påpeka att dessa utrymmen är till just för barnvagnar och rullatorer. Vi hoppas naturligtvis att alla visar respekt mot våra äldre och mot barnfamiljerna, och därmed undviker att ställa in annan utrustning där.


Hushållssopor
Det slängs hushållssopor både här och där, i papperkorgar både utomhus och i garaget, det är inte acceptabelt. Dessutom är det omoraliskt mot övriga boende i föreningen. Inte undra på att många av dessa korgar är fulla titt som tätt.
Dessutom förkommer det att lägenhetsinnehavare ställer sina hushållssopor ute i trapphusen, den ordningen skall vi inte ha i föreningen. Om ni själva inte vill ha soporna inne, kan ni väl inte begära att grannarna skall stå ut med dessa i trapphusen.


Utomhus parkeringarna
Vi beklagar att nya märkningen på skyltarna blev försenad med ett dygn. Kl. 13 i tisdags var den nya märkningen på plats.
Parkeringar för boende och besökande, med 24 timmars parkering veckans alla 7 dygn.

Återigen vill vi betona att tillstånden är till för att hålla alla utomstående borta från våra parkeringar. Senast idag har vi sett utomstående på parkeringen, pimpelfiskare bland annat. Är det inte pimpelfiskare, så är det snart skridskoåkare och andra fritidsaktivister eller folk som promenerar in till centrum för att handla.
Vi skrev i senaste informationen, att Securitas även tittar in i garaget då och då, det stämmer och där tittar man i huvudsak efter otillåtna parkeringar(framför dörrar, utanför markerade p-platser, ytan framför tvätthallarna).
Om någon tillfälligt lånar ut sin garageplats till någon besökare, så lägger sig inte Securitas i det, det ingår liksom inte i deras uppgifter.


Det var allt för den här gången.
Vi passar på att önska alla en trevlig helg!

Styrelsen
Brf. Varvet-Hägern