130916

Som vanligt en diger dagordning, bestående av många överlåtelser och förvaltningsfrågor. Här följer en redovisning av några viktiga punkter från styrelsemötet 2013-09-16 som berör både hyresgäster och medlemmar.

Undercentralen
Sannolikt har vi nu hittat orsaken till varför vatten har försvunnit i undercentralen. Genom att stänga av olika delar av värmesystemet hus för hus, har vi lokaliserat ett problem i föreningslokalen. Hantverkare kommer att påbörja reparation denna vecka. Bland annat omdragning av några värmeledningsrör samt öppning av golvet för inspektion, kontroll, åtgärder och torkning.

Rep av persienner för hyresgäster
När det gäller reparation av persienner i hyreslägenheter, är det så att hyrestagana själva bekostar reparation/underhåll av persiennerna. Samma praxis som andra fastighetsbolag.

Evakuerings och/eller övernattningslägenhet
Det finns i det gröna huset en lägenhet som inom kort, är möblerad och färdig för att vid behov kunna användas i händelse av skada som innebär att den egna lägenheten blir obeboelig. Tanken är också att man som boende även skall kunna hyra lägenheten på samma premisser som uthyrningsrummet, dock blir kostnaden 300 kr per natt och max 4 dygn. Kontakta Vicevärden gällande detta.

Ersättning vid renovering av badrumsgolv
Vid renovering av badrumsgolv, måste den befintliga golvbrunnen bytas ut till en ny godkänd typ. Därför kommer alla medlemmar som renoverar, att erhålla en ersättning med 3000 kr. Kontakta Vicevärden vid all badrumsrenovering och för ytterligare information om bidraget/ersättningen för golvbrunnen.

Jourkostnad tvättstuga
Hyresgäster/medlemmar som ringer jouren under kvällstid för upplåsning och hämtning av tvätt i tvättstuga, får själv stå för den kostnaden. Vår rekommendation är att vänta till nästkommande dag för dörröppning och då i samråd med Vicevärden.

Information från senaste mötet 2013-09-30 kommer när protokollet är färdigt.
Nästa styrelsemöte är planerat till 21 oktober.

Vänliga hälsningar
Styrelsen