130930

Utdrag ur protokollet från senaste styrelsemötet.

Uthyrning av lokaler
För information kommer vi att hyra ut ett antal rum i våra lokaler i 4: an. Från nu och fram till maj/juni. Ni kommer periodvis att se lite folk röra sig i anslutning till entrén, så nu vet ni vad det handlar om. Positivt med lite intäkter till föreningen.

Vattenskadan i föreningslokalen
Ny rördragning genomförd, nu återstår öppning och kontroll/besiktning under golvet för att klara ut behov av åtgärder. Har vi otur blir lokalen oanvändbar en tid. Vår förhoppning är att golvkonstruktionen skall medge torkning med luft genom hål i vardera änden av lokalen, då kan vi kanske använda lokalen ändå. Vi håller tummarna, besked kommer.

Städning
Problematiken/klagomålen är uppmärksammade och redovisade till HSB-förvaltning.

Kameraövervakningen i garaget.
Vi ser över möjligheten att uppdatera kameraövervakningen i garaget. Tar in offert till att börja med.

Skyddsrummen
I slutet av oktober skulle efterkontroller av genomförda åtgärder i skyddsrummen genomföras. Av tidsskäl kan det bli aktuellt med dispens.

Avgift garage
Alla boende skall betala samma avgift för garage. 500 kr per månad. Klart från och med januari.

Passerkort för garage.
Många har kvar fungerande kort medan andras har upphört att fungera. Verkar vara olika tidsprogrammering i korten. Vi har ingen egen utrustning för uppdatering/omprogrammering. Det innebär att när alla kort har ”dött” är systemet oanvändbart. Ett bra och smidigt system, men vi har inte tagit ställning för detta. Akelius tog med sig allt utom utgivna kort och enheten som sitter på stolpen vid garageinfarten. Tills vidare blir då taggarna vårt system för inpassering.

Garage och motorvärmarpaltser
Kvarvarande garage/motorvärmarplatser, kan hyras ut till boende som redan har plats, men då med en månads uppsägningstid.

Felanmälan
Om man själv kontaktar entreprenörer för åtgärdande av fel, dvs. man kringgår ”gällande rutiner för felanmälan”, då får man själv stå för uppkomna kostnader.

Lanskapsarkitektens förslag.
Vi vill återigen trycka på att förslaget i nuläget bara är ett förslag. Intressant med lite idéer om hur man skulle kunna göra inom området. Men just nu har vi inte avsatt några resurser, ej heller upprättat några planer.

Evakueringslägenhet
I gröna huset har vi iordningställt en evakueringslägenhet. När den inte används för det ändamålet, kan man som boende i föreningen hyra lägenheten till en kostnad av 300 kr per natt. Kontakta Vicevärden.

Det var allt för den här gången.
Nästa möte är planerat till 4 november.

Vänliga hälsningar
Styrelsen BRF Varvet-Hägern