Styrelsemöte 2010-11-02

20 november 2010 Här är lite kort information om vad styrelsen behandlade under styrelsemötet den 2 november.

Kameraövervakning
Styrelsen har nu beslutat att installera kameraövervakning. Kameror kommer att finnas i garagen, källargångarna, entréerna och även i hissarna. Vi var lite tveksamma till att installera kameror även i hissarna, men då vi fått en hiss förstörd till en kostnad om ca 25 000 kronor beslutade vi ändå att övervaka även hissarna.Det som spelas in går digitalt till Genesis och ingen kommer att titta på bilderna annat än om det händer något och då enbart de avsnitt som kan vara aktuella.
Kostnaden blir ca 285 000 kronor och det är Skanska som kommer att göra jobbet. Vi har ännu inte avtalet om tid för installation men skall försöka få Skanska att göra jobbet snarast.
Vi kommer att lämna information i samtliga brevlådor så snart vi vet när övervakningen kommer igång.


Övernattningsrum
Vi har nu två övernattningsrum. Det ena kallar vi för övernattningslägenhet eftersom där finns kokmöjligeter, porslin, dusch m m. Det andra rummet kallar vi för övernattningsrum då det inte är lika välutrustat. Båda rummen är bokningsbara via dator och även via bokningsdosa i källargången.


Störningsjouren
Vi har tidigare diskuterat om vi skall anlita störningsjouren. Vi har ännu inte avtalat något med dem, dels för att vi fortfarande inte fått klart besked om alla detaljer, dels då vi vill också avvakta och se om det kanske blir mindre ”bus” när vi får kamerorna.


Ommålning av hissar
Företaget som målat hissarna kommer att skrapa bort färgen och måla om hissdörrarna i hus A och B eftersom färgen flagnar. Hus C har inte samma problem då man från börjat målat med en annan färg där.


Cyklar i garaget
Styrelsen har fått frågor från en del boende om de inte kan få ta in cykeln i garaget istället för att ta in den i cykelförrådet , vilket upplevs som besvärligt. Tyvärr kan vi inte tillåta det då cyklarna är i vägen för bilarna. Hänger man upp cykeln på väggen framför den egna bilen eller om man ställer den på den egna garageplatsen är det ok att ta in den, men den får inte ställas utanför den egna platsen.


Tilläggsförsäkring till bostadsrätt
Vi vill påminna alla om vikten av att teckna tilläggsförsäkring för bostadsrätt till sin hemförsäkring. Enligt uppgift saknade någon sådan vid branden i grannfastigheten med förödande konsekvenser.


Budget och hyra
Vi kommer inom kort att fastställa budgeten och hyresnivån för kommande år. Ekonomin ser god ut och det torde inte finnas något höjningsbehov.


Nycklar
Om man vill låta göra fler nycklar så är det Luleå låskonsult vi anlitar numera. De finns nere i Södra Hamnen i närheten av Willys.


Styrelsen