Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ett medlemskap med många förmåner

Tillsammans med våra medlemmar skapar vi framtidens boenden där trygghet står i centrum. Välkommen att bli medlem i HSB och få möjlighet till förtur till ditt nya hem.

Som medlem i HSB Norr får du nytta av alla dessa fördelar och får förtur till bostäder i vårt verksamhetsområde som sträcker sig från Kiruna i Norr till Umeå i söder. Du kan vara medlem i HSB Norr oavsett du bor i en HSB-bostad eller ej, du omfattas av samma medlemsregler och åtnjuter samma förmåner.

När du går med i HSB Norr betalar du en andel på 500 kr (som återbetalas vid eventuellt utträde). Därefter betalar du en årlig avgift på 300 kr/år. Om du går med i HSB Norr efter den 1/7 betalar du halva beloppet för innevarande år.

För att få hyra en av HSB Norrs egna hyresrätter ska du vara medlem i HSB Norr. Enklaste sättet att gå med är via webbansökan. När du är medlem har du förtur till alla våra hyreslägenheter och om du vill öka dina chanser ytterligare kan du börja bospara.

Välkommen!

Bli medlem i HSB

Detta får du som privatperson och medlem:

  • Förtur till bostäder i hela Sverige genom HSBs bosparande 
  • Juridisk rådgivning i boendefrågor
  • Erbjudanden och rabatter
  • Vår medlemstidning Hemma i HSB med inspiration för ditt boende och för livet i en brf
Bli medlem nu

Vad kostar medlemskapet?

Årsavgift enskild medlem:

Årsavgiften är 300 kronor per hushåll med några regionala undantag:
310 kronor för HSB Stockholms medlemmar 
350 kronor för HSB Värmlands medlemmar
150 kronor för HSB Östergötlands medlemmar vilket gäller de som blir medlemmar efter 30 juni 2024.

Andelsavgift för nya medlemmar:

I samband med att du tecknar ett medlemskap i HSB betalar du en andel i vår kooperation på 500 kronor per person (även minderåriga). Andelen får du tillbaka om du någon gång väljer att lämna HSB.

En mindre handläggningsavgift vid uppläggning av medlemskapet kan förekomma.

Hur blir jag medlem i HSB?

För att bli medlem i HSB fyller du i vår medlemsansökan online. Du väljer vilken regional HSB-förening du vill bli medlem i. Observera att möjligheten att bospara och förturen till bostäder gäller i hela landet, oavsett var du bor.

Vad är skillnaden på att bospara och vara medlem?

Du kan vara medlem och boende i HSB. Och så kan du vara medlem och bosparare. Det senare innebär att du sparar hos HSB för att kunna köpa en bostad eller för att få en hyresrätt hos oss. Medlemskapet i HSB är en förutsättning för att komma igång med ditt bosparande.

Detta får du som HSB-medlem

Kille och tjej bär in flyttkartonger i HSB-hus

Förtur till HSBs bostäder genom vårt bosparande

HSB arbetar för att sänka trösklarna för dig som behöver ett nytt hem. Genom att bospara och samla bosparpoäng hjälper vi dig att köpa en bostad eller hitta en hyresrätt. Med HSB Bospar får du förtur till våra nybyggda bostadsrätter och cirka 25 000 hyresbostäder över hela landet. För att börja bospara behöver du först bli medlem i HSB.

Kvinnlig medarbetare hos juristerna på HSB Riksförbund talar i telefon

Juridisk rådgivning i frågor som rör ditt boende

Får jag hyra ut i andra hand? Kan jag överlåta min bostadsrätt? Som medlem i HSB behöver du bara lyfta luren för att få kompetent juridisk rådgivning. Våra jurister har lång erfarenhet av juridiska frågor som ligger nära HSBs medlemmar, hyresgäster och bostadsrättsföreningar.

Köksinredning i gröna toner

Erbjudanden och rabatter

Som HSB-medlem har du tillgång till många uppskattade medlemserbjudanden. Vad sägs som rabatterade priser på bredband och telefoni, fri entré på Nordiska Museet eller hotellnätter till förmånliga priser?

Tidningsomslag från Hemma i HSB

Hemma i HSB – vår medlemstidning

Vår uppskattade medlemstidning Hemma i HSB är fylld av inspiration, tips och kunskap i frågor som rör boendet. Ett nummer per år delas ut till alla medlemmar medan tre nummer per år vänder sig specifikt till förtroendevalda i bostadrättsföreningar.

ÄR DU HYRESGÄST HOS HSB NORR?

Vet du om att det finns en egen sida för dig som hyresgäst i Mitt HSB?

På hyresgästsidan i Mitt HSB hittar du information för just för dig och du kan även lämna synpunkter om stort och smått. Besök Hyresgästsidan i Mitt HSB. Logga in via Logga in knappen längst upp till höger.