Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Är du vår nästa HSB-ledamot?

08 april 2024 För en bostadsrättsförening med ett medlemskap i HSB är HSB-ledamoten en av medlemskapets mest uppskattade fördelar. HSB-ledamoten finns där för att stötta, inspirera
och underlätta styrelsearbetet. Att vara HSB-ledamot är en givande roll, och kanske passar uppdraget perfekt för dig?
Personer sitter runt ett bord

HSB-ledamoten agerar som en bro mellan HSB och bostadsrättsföreningen, vilket underlättar informationsflödet och håller föreningen uppdaterad om vad som är aktuellt. Som HSB-ledamot representerar du HSB och det är därför  viktigt att du delar HSBs värderingar. 

– Om man tar sig an uppdraget är det viktigt att man agerar som ambassadör för HSB och följer HSBs värderingar, berättar Moa Mitchell, sammankallande för HSB-ledamöterna inom HSB Skåne. 

HSBs värdegrund, sammanfattad i ordet ”Ethos,” står för engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan. Denna etiska grund utgör  stommen i HSBs arbete och vägleder även HSB-ledamoten i att fatta beslut som gynnar hela bostadsrättsföreningen.

För att bli en HSB-ledamot behöver du genomgå fyra grundkurser som ger en omfattande introduktion till rollen och dess ansvar. Kurserna täcker ämnen som HSB, ekonomi, fastighetsägarens ansvar och föreningsstyrning. Detta utgör en stabil grund för att effektivt kunna bidra till föreningens utveckling.

Förutom utbildningen stöds HSB-ledamoten genom regelbundna träffar där  erfarenhetsutbyte och nätverkande står i fokus. Det finns även en dedikerad  chatt som möjliggör spontana diskussioner och tillgänglig hjälp, vilket skapar en samhörighet bland HSB-ledamöterna.

En av våra HSB-ledamöter, Eddie Nilsson, berättar varför han valde att ta sig an uppdraget.
– Jag kände att uppdraget verkade spännande då jag både är intresserad av fastigheter och att träffa människor. Just nu sitter jag i en förening där jag har varit med längst i styrelsen. Att kunna vara med på mötena och inspirera med min erfarenhet ger mig väldigt mycket.

Att vara en HSB-ledamot är inte bara en givande uppgift där du hjälper bostadsrättsföreningen. Det ger också en mängd erfarenheter och ett arvode. Den insamlade kunskapen och erfarenheten kan dessutom utgöra en värdefull merit i ditt CV. Och om du i framtiden vill sitta i din egen styrelse ger HSB-ledamotsrollen en solid grund – du förstår styrelsearbeter och känner dig trygg i rollen.

Så oavsett om du redan är involverad i en styrelse eller känner att du vill lära dig om styrelsearbete samtidigt som du hjälper andra, är HSB-ledamotsrollen öppen för dig. Ta steget och bli den hjälpande handen som gör skillnad i en bostadsrättsförening! Kontakta Moa Mitchell via mejl redan idag!

Vill du veta mer?

Kanske är du mer nyfiken på uppdraget som HSB-ledamot?