Så funkar Minneberg

I varje nummer av nyhetsbladet Minnebergsbladet finns en rubrik "Så funkar Minneberg" där redaktionen beskriver hur saker funkar i vårt bostadsområde Minneberg som rör sådant som energi, avfallshantering, mark och andra frågor som gör att vi boende kan ha en enkel, trivsam och hållbar vardag.

Nedan har vi samlat artiklar från Minnebergsbladet under rubriken "Så funkar Minneberg".

 

Vad gör en fastighetsskötare?

Med hundgodis och nya glödlampor på fickan kontrollerar Minnebergs egen fastighetsskötare Piia Kujanpää varje dag vårt område och ser till så att såväl tvåbenta som fyrbenta Minnebergsbor har det bra.

Vad händer med påsen du kastar i sopnedkastet?

Att kunna slänga hushållssopor i sopnedkastet i ditt trapphus är smidigt. Själva sopnedkastet uppfanns på 1920-talet av HSBs dåvarande vd Sven Wallander och spreds sedan över landet. Men hur funkar det med sopnedkasten i Minneberg? Det får du veta här.

Mark och trädgård

Julia Waller och hennes team har under en längre tid funderat över när vintern ska göra sitt riktiga antågande, men än ser de bara förhållandevis milt väder framför sig. Julia säger att visst kan det tyckas vara härligt utan kyla och halt underlag, men påpekar att den milda vintern spelar just nu ett spratt med växtligheten, vilket gör att både snödroppar och knoppar på syrener börjar titta fram.