Uppfarter 2019/2020

Uppfarterna mot Birger Jarlsgatan och Frejgatan skall renoveras.

Senaste nytt

2020-04-28

Nyhet publicerades om start av projekt: Länk

2020-04-08

Information från uppfartsprojektet
Under 2020 kommer vi att renovera våra uppfarter. Det har under en tid sett lite rörigt ut på vara uppfarter, och allt sedan vår installation av bergvärme i föreningen. Styrelsen tyckte det vara onödigt att göra samma dyra markarbete vid två tillfällen varför vi lät det vara i väntan på årets renovering. Målet med renoveringen är att vi ska få ut lite av den grönska som vi har på innergården även ut på våra uppfarter för att få ett enhetligt intryck av föreningen.
 
Rabatter på uppfarten från Birger Jarlsgatan
Under träden på uppfarten kommer rabatter att anläggas för att få en mer lumig känsla redan på uppfarten.
 
Cykelställ i två våningar
Cykelställ ska sättas upp utanför tvättstugan men även på frejgatan. Dessa kommer vara i två våningar för att få plats med fler cyklar och samtidgt ha det strukturerat. Skulle kunna se ut ungefär såhär.
 
Nya uppfräschade parkeringsplatser
Parkeringsplatserna kommer att märkas upp på nytt och vi kommer få en ny och fräsch känsla på uppfarterna.

2019-06-03

Uppfartsprojektet pågår och i samarbete med vår projektledare på Tyrens håller just nu på att sammanställa förfrågningsunderlaget för att därefter påbörja upphandling av entreprenör.
 
Projektet innefattar asfaltering av markytor, målning av parkeringsplatser, förberedelse för laddstolpar, nya cykelställ i två våningar samt flytt av - och delvis ny - kantsten. Därutöver även ny växtlighet på uppfarternas markytor.
 
Vi återkommer med mer detaljerad information så fort upphandlingen är klar och vi vet mer exakt utformning och tidplan.
 

2019-04-16

Föreningen har ingått ett avtal med Tyréns om projektledning av renovering av uppfarterna mot Birger Jarlsgatan och Frejgatan. Förfrågningsunderlaget är snart klart. Därefter påbörjas upphandling.