Nu drar uppfartsrenoveringen igång!

28 april 2020 Efter mycket planering är det nu dags att dra igång uppfartsrenoveringen av Birger Jarlsgatan och Frejgatan. Nedan följer viktig information gällande projektet för dig som medlem, hyresgäst, grannfastighet, samt för dig som har cykel eller parkeringsplats i föreningen.

Arbetet är planerat att påbörjas måndag 4 maj
Måndag 4 maj påbörjas arbetet. Då kommer vi att renovera uppfarterna mot Birger Jarlsgatan och Frejgatan. Dessa kommer att tas i anspråk under projektet och begränsa framkomligheten. Projektet kommer att påbörjas längs huskroppen mot Birger Jarlsgatan för att sedan fortsätta ner mot Birger Jarlsgatan och även uppfarten Frejgatan. Vi kommer att asfaltera om dessa ytor, samt renovera pollare och trottoarkanter. Vi kommer även plantera ny växtlighet och även placera ut moderna cykelställ med utökat antal platser.

Planerad projekttid: 4 maj - 30 juni

Se etableringsplan nedan för berörda ytor.

Arbete pågår dagtid 07:00-17:00
Under perioden kommer störande arbete utföras. Arbetstiderna är 07:00-17:00. Givetvis kommer entreprenörerna göra sitt yttersta för att projektet ska gå så smidigt som möjligt genom att anpassa tillgängligheten så bra det går. Vi hoppas på er förståelse för detta under projektet.

Framkomlighet och påverkan - bil och cykelparkering
Projektet gör att alla parkeringsplatser på Birger Jarlsgatan, längs huskroppen på Birger Jarlsgatan och uppfarten Frejgatan inte kommer vara tillgängliga under projektets gång. Parkering kommer vara förbjuden för dessa platser från och med 4 maj.

För dig med cykel kommer en tillfällig parkeringsplats upprättas inne på Arvids Terrass. Sista dag att parkera sin cykel uppe på Arvids Terrass är 30 april. De cyklar som inte flyttas i tid kommer flyttas av vår fastighetsskötare, Peter, till Arvids terass och kättas fast. Kontakta Peter på info@fastighetsteknik.net för att komma åt din cykel därefter.

Källsorteringsrummet och cykel/hobbyrum kommer ej kunna nyttjas under tiden
Cykelrummet och hobbyrummet kommer behöva hållas stängt då uppfarterna skall renoveras. Dessa kommer att öppnas igen så fort entreprenören är klar med berörda markytor.

Likaså kommer källsorteringsrummet också hållas stängt från och med 4 maj. Styrelsen annonserar när detta återigen är tillgängligt. Under tiden hänvisar vi till allmänna återvinningsstationer.

Undermarkkärlen och tvättstugan är fortsatt tillgängliga
Det är svårt i förtid att veta exakt när framkomligheten till våra undermarkkärl för hushållssopor, samt tvättstugan kommer att begränsas som mest. Dock kommer detta att göras under kortast möjliga tid. Vi ber er om överseende med detta och vi kommer komma med ytterligare info när detta blir aktuellt.

Grannfastigheter
Ni som har en parkeringsplats i någon utan grannfastigheterna vid uppfarten Frejgatan eller Birger Jarlsgatan kommer att påverkas av renovering och vi ber er att kontakta styrelsen för mer info och koordinering. 

 

Kontaktuppgifter:

LEFA Mark: Alexander Berg, a.berg@lefamark.se 

Cyklar: Peter Jansson, info@fastighetsteknik.net

Ansvarig i styrelsen: Herman Ohlsson, info@morkullan.nu 

Parkeringsplatser: Anton Hellström, parkering@morkullan.nu

  • Översikt Uppfartsrenovering.PNG
    Översikt Uppfartsrenovering.PNG